2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Ipari kémkedésre is használja az NSA-t a "jogvédő" Amerika

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Ipari kémkedésre is használja az NSA-t a "jogvédő" Amerika
Sep 10th 2013, 06:29

Ha igazak azok a jelentések, hogy az Egyesült Államok meghekkelte a Petrobas brazil olajtársaság számítógépeit, az egyenértékű lenne a biztonsági érvekkel nem igazolható ipari kémkedéssel - jelentette ki hétfőn Dilma Rousseff brazil elnök.

A brazil Globo televízió - Edward Snowdennek, az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottjának kiszivárogtatásai alapján - arról számolt be vasárnap, hogy az NSA behatolt a Petrobas és más brazil vállalatok, köztük a Google Inc. helyi fiókcégének számítógépes hálózatába.

A hír olyan időszakban látott napvilágot, amikor Brazília értékesíteni készül az elmúlt évtizedekben atlanti-óceáni partvidékén felfedezett hatalmas tengeri olajlelőhelyeket. Az állami Petrobas, a latin-amerikai ország legnagyobb vállalata és nemzeti büszkesége ugyanakkor kötelező partnerként lesz megjelölve a sóréteg borította mélytengeri olajmezők kitermelési tenderein.

A Globo tévé felidézte, hogy Washington és Brazíliaváros között már amúgy is feszült a helyzet amiatt a leleplezés miatt, amely szerint az amerikai hírszerzés megfigyelés alatt tartotta Brazília internetes távközlését, Dilma Roussef államfő email-üzeneteit és telefonhívásait is beleértve.

Az üggyel kapcsolatban bekérették a brazil külügyminisztériumba az amerikai nagykövetet, Rousseff pedig felfüggesztette október 23-i washingtoni útjának előkészületeit, és magyarázatot követelt a történtekre. Roussef Washingtonban jelentős üzletekről tárgyalna Barack Obama elnökkel. Ezek között van amerikai harci gépek tervezett 4 milliárd dolláros eladása Brazíliának, olajkitermelési és bioüzemanyag-technológiai együttműködés, valamint más kereskedelmi megállapodások.

"Ha a sajtó által jelentett tények megerősítést nyernek, azzal nyilvánvalóvá válna, hogy a kémkedési kísérletek mögött nem biztonsági okok vagy a terrorizmus elleni harc szükségletei állnak, hanem stratégiai gazdasági érdekek" - hangoztatta Dilma Roussef az államfői hivatal által hétfőn kiadott nyilatkozatban.

Az Egyesült Államok következetesen azt hazudja, hogy az Edward Snowden által júniusban leleplezett kiterjedt internetes adatgyűjtés a feltételezett terrorista tevékenységek megfigyelését szolgálta.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése