2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Szíria hivatalosan is elfogadta az orosz javaslatot - a jenkiknél pattog a labda

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Szíria hivatalosan is elfogadta az orosz javaslatot - a jenkiknél pattog a labda
Sep 10th 2013, 12:40

A szíriai kormány hivatalosan is elfogadta azt az előző napi orosz javaslatot, hogy Damaszkusz helyezze nemzetközi felügyelet alá vegyifegyver-arzenálját egy amerikai katonai csapás elkerülése érdekében - közölte kedden a szíriai külügyminiszter.

Valíd Moallem elmondta, a szíriai kormány beleegyezett az orosz indítványba, hogy ezzel megelőzzék az amerikai agressziót.

"Rendkívül gyümölcsöző tárgyalásokat folytattunk tegnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, aki egy vegyi fegyverekkel kapcsolatos kezdeményezést javasolt, amelyet este el is fogadtunk" - idézte az Interfax orosz állami hírügynökség Moallemnek az állami duma elnökéhez, Szergej Nariskinhez, intézett szavait.

Kína is támogatja

Peking üdvözli és támogatja Moszkva javaslatát Szíria vegyi fegyvereinek átadására és megsemmisítésére, amennyiben ezzel enyhíthető a jelenlegi feszültség és megelőzhető egy esetleges katonai csapás - derült ki a kínai külügyi szóvivő keddi kijelentéseiből.

Hung Lej támogatandónak nevezte a javaslatot, s úgy vélte, a nemzetközi közösségnek pozitívan kell hozzáállnia, ha ezzel fenntartható a béke és a stabilitás Szíriában és a térségben, s elősegíti a politikai rendezést.

A szóvivő kitért arra is, hogy kedden Pekingben látogatást kezd egy ellenzéki csoportosulás, az "Össznemzeti Unió a Párbeszédért". A szerveződés nem a kormány meghívására érkezett a kínai fővárosba, de külügyi illetékesek "mély eszmecserét" készülnek folytatni velük - jegyezte meg Hung.

Kína korábban több alkalommal fogadta ellenzéki szervezetek képviselőit is, miközben Damaszkusz vezető diplomatái szintén több alkalommal megfordultak a kínai fővárosban. Peking állítása szerint nem kötelezte el magát egyik szembenálló fél mellett sem, s következetesen a konfliktus békés, tárgyalásos megoldását szorgalmazza. A korábbi - szíriai kormányt elítélő, szankcionáló - javaslatokat az ENSZ Biztonsági Tanácsában Oroszországgal együtt sorra megakadályozta.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése