2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Ennyi eszük még nekik is van: megszabadult Gyurcsánytól az MSZP

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Ennyi eszük még nekik is van: megszabadult Gyurcsánytól az MSZP
Sep 10th 2013, 08:43

Nem sikerült megegyeznie a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak az MSZP-vel, eredménytelenül zárultak le a két párt közötti tárgyalások. A DK önállóan készül a választásokra.

Az MSZP és a DK vezetői kedd reggel a szocialista párt Jókai utcai székházában tárgyaltak a választási együttműködésről.

A volt miniszterelnök újságíróknak ugyanakkor azt mondta: nyitottak arra, hogy a választásokig hátralévő nyolc hónapban ez a helyzet megváltozhat, és akár az utolsó pillanatban is tető alá hozható valamilyen - az egyéni körzeteket érintő - megállapodás.

Gyurcsány Ferenc elmondta: az MSZP az általuk javasolt kilenc helyett négy, biztosan nem nyerhető választókerületet adott volna át a DK-nak, és minden 25. listás helyet. Elmondása szerint a szocialisták azt is kikötötték volna, hogy ő sem egyéniben, sem listán nem indulhat a választáson, továbbá hogy a DK nem képviselheti önállóan a politikáját. E feltételeket a DK elfogadhatatlannak minősítette.

Előzőleg Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közölte: kilenc egyéni választókerületben állítanának jelöltet a jövő évi választáson. A párt közös listát akart az MSZP-vel, és a DK-nak jutó legjobb helyet a pártelnök töltötte volna be. A DK szóvivője kiosztotta az újságíróknak a párt tárgyalási javaslatait: e szerint az MSZP 66, a DK 9 egyéni választókerületben nevezhetne meg jelöltet, a DK 9 körzetéből 3-3 lenne nyerésre esélyes, bizonytalan, illetve jobboldali.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése