2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Középkori állapotok Miskolcon: tetves cigányok fertőzik a magyar gyerekeket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Középkori állapotok Miskolcon: tetves cigányok fertőzik a magyar gyerekeket
Sep 10th 2013, 10:42

Óriási méreteket öltött Miskolcon a tetvesedés - hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Mint mondta, egy hete, hogy becsengettek az iskolákba, kérdés, a tetveknek is szabad-e a bejárás az intézményekbe. A politikus szerint ugyanis a miskolci iskolákban aggasztó méretet öltött a tetvesedés, legalábbis ott, ahol a mélyigénytelen szülők gyermekei felülreprezentáltan vannak jelen. Elmondta, a Járási Népegészségügyi Intézettől kikérte néhány találomra kiválasztott miskolci iskola és óvoda tetvesedési helyzetképét a tavalyi tanévre vonatkozóan. A kapott adatokat a politikus megdöbbentőnek nevezte: volt olyan iskola, ahol az évközi ellenőrzés során 23 vizsgált gyermekből 20 gyerek volt tetves, máskor pedig 100-ból 49, emellett több oktatási intézményben is előfordult, hogy a gyerekek folyamatosan fertőzöttek voltak egész évben.

Ez azért is elfogadhatatlan - hangsúlyozta a képviselő -, mert a törvényi előírás szerint a probléma észlelésekor addig kell tetvetleníteni, amíg a tünetmentesség megnyugtató módon meg nem állapítható. „Tűrhetetlen, hogy a hatóságok mulasztása miatt sok tisztességes ember gyermeke azzal tér haza az iskolából, hogy ismételten megfertőzték őket" – fogalmazott a politikus.

A Jobbik elvárja a hatóságoktól, hogy a miskolci gyerekek védelmében határozottan lépjenek fel azokkal a szülőkkel szemben, akiknek a gyermekei folyamatosan tetvesek, hisz ezek a szülők amellett, hogy nem gondoskodnak saját gyermekük testi fejlődéséről, mások gyerekeit is veszélyeztetik – szólított fel Jakab Péter.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése