2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Igor kutya térítette jobb belátásra a zalaegerszegi vállalkozó késelőjét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Igor kutya térítette jobb belátásra a zalaegerszegi vállalkozó késelőjét
Sep 10th 2013, 07:28

Miután megkéselték, saját lakásának erkélyén át menekült, s kért segítséget egy egerszegi vállalkozó. A bűntényről hétfőn a Zala  MegyeiRendőr-főkapitányságon tartottak sajtótájékoztatót.

Farkas Tibor rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője elmondta. hogy szeptember 2-án éjjel ki akartak rabolni Zalaegerszegen egy belvárosban lakó helyi vállalkozót. Egy fiatal férfi bement a lakásába, megfenyegette, és pénzének, értékeinek átadását követelte. Ez nem történt meg, ezért kést rántott. Dulakodni kezdtek, a vállalkozó súlyosan megsérült. Az elkövető ugyanakkor, látva az ellenállást, felhagyott rablási szándékával és elmenekült. A megkéselt férfi nem merte a bejárati ajtón át elhagyni a lakást, az erkélyen keresztül távozott, s ment be a megyei kórházba.

A rabló és a vállalkozó a nyomozás eddigi adatai szerint ismerték egymást, de nem jól, alkalmi ismeretségről volt szó. A rabló ugyanakkor számított rá, hogy a vállalkozónál jelentősebb összegű pénz van, ez motiválta a cselekedetét. Azt nem tudják, hogyan jutott be a lakásba. A sértett nem emlékezett pontosan arra, hogy bezárta-e a bejárati ajtót.

Mivel a tettes felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő cselekményt követett el, a rendőrség minden szolgálatban lévő munkatársát mozgósította. Köztük volt Szűcs Ádám törzsőrmester, aki Igor névre hallgató kutyájával gyalogos szolgálatot teljesített a belvárosban. Húsz percen belül elfogta a lakás közelében elbújt elkövetőt, a 22 éves zalaegerszegi L. Csabát, aki ellen már folyt egy eljárás orgazdaság miatt.

Szűcs Ádám a férfi elfogásáról elmondta: mozgolódást hallott egy kis utcában lévő bokros területről, ott talált rá a férfira. Igazoltatni akarta, de L. Csaba támadóan lépett fel. A rendőr utasítására a szájkosarat viselő kutya közbeavatkozott, és elhárította a támadást: a szájkosárral mellkason ütötte a férfit, aki ezután már hajlandó volt igazolni magát.

Kiderült, hogy körözi a rendőrség, és nagyon véres volt a ruhája, ezért előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, még egy korábbi bűncselekmény miatt, így a rablás miatt már nem volt szükség erre az intézkedésre. Szűcs Ádám Igorról elmondta: december óta dolgoznak együtt. A kutyát Dunakeszin képezték ki arra, hogy segítse a rendőrség munkáját.

Zoom
Zoom

(Zaol.hu)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése