2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Szíria: a jövő utáni héten támadhat Amerika

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers!

Expanding your team? We have devs that cost $0110110001/hour. We invoice in binary. Try Toptal risk-free today!
From our sponsors
Szíria: a jövő utáni héten támadhat Amerika
Sep 1st 2013, 07:08

Az amerikai képviselőház republikánus elnöke üdvözölte Barack Obama elnök bejelentését, hogy a kongresszus felhatalmazását kéri a Szíria elleni támadáshoz, és közölte, hogy a szövetségi törvényhozás a szeptember 9-én kezdődő héten dönthet az ügyben.



A republikánus többségű szövetségi képviselőház tagjait vasárnap tájékoztatják majd az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács tagjai a kormány Szíriával kapcsolatos álláspontjáról. A zárt ajtók mögött megtartandó tanácskozáson titkos hírszerzési információkkal is megismerkedhetnek a képviselők. A szenátorokat már szombaton informálták.

Amerikai kormánykörökből származó értesülések szerint a Fehér Ház biztos abban, hogy a kongresszus - Izrael és az Egyesült Államok más térségbeli szövetségeseinek vegyi fegyverek általi fenyegetettsége miatt - jóvá fogja hagyni a Szíriára mérendő katonai csapást.

Obama péntek éjjel határozott úgy, hogy a katonai akcióhoz a törvényhozás felhatalmazását kéri, noha arra jogi értelemben nem lenne szüksége, és ezt a tanácsadói sem javasolták neki. Meggyőződése szerint ugyanis a vita és a szavazás egyesíteni fogja a fellépés ügye mögött a háborúkba belefáradt országot.

A kétpártrendszerű USA egyetlen komoly politikusa sem ellenzi az ENSZ-felhatalmazás nélküli támadást az ismét koncepciósnak tűnő "bizonyítékok" alapján. Pedig ha igaz is lenne a vegyi támadás felelőseire vonatkozó vád, össze nem mérhető az amerikai atomtámadásokkal vagy az Izrael által véghezvitt népirtásokkal.

(MTI, Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése