2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Szigetszentmiklóson ma Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy közös jelöltje indul

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Szigetszentmiklóson ma Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy közös jelöltje indul
Sep 1st 2013, 07:51

Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak vasárnap a Pest megyei Szigetszentmiklóson. A voksolást azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

Pál Anita jegyző korábbi tájékoztatása szerint a képviselői helyért hatan indulnak a település 8-as számú egyéni választókerületében: Horváth István (független), Horváth Zsolt Károly (Jobbik), Keller Tamásné (Fidesz-KDNP), Ladányi Sándor (MSZP-DK-Együtt), Pádárné Bagoly Anna (LMP) és Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt).

A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en (az egyéni választókerületekből bejutottak) a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak. A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Szö-Szi Egyesület egy-egy jelöltje csak a kompenzációs listáról nyert mandátumot.

Szigetszentmiklós korábban a balliberális oldal egyik legerősebb fellegvára volt, mivel Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke zsinórban ötször nyert ebben az országgyűlési választókerületben, bár ez a szocionisták visszalépése nélkül nem ment volna.

Ez a választás az első erőpróbája lehet a ballib összefogásnak, hiszen ma Szigetszentmiklóson, jövő vasárnap Vácott, majd szeptember 22-én Baján méreti meg magát időközi önkormányzati választáson a három szervezet közös jelöltje; az MSZP ez utóbbi két településen is elég rosszul szerepelt 2010-ben.

A szigetszentmiklósi József Attila-lakótelepen lévő három szavazókörben összesen mintegy 2200 választópolgárt várnak ma az urnákhoz, ők reggel hat órától este hétig adhatják le voksukat. Az időközi önkormányzati választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.

(Nol / MTI. MNO)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése