2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Kiakadt a kormány államadósság-mérője

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Kiakadt a kormány államadósság-mérője
Sep 1st 2013, 10:25

2011. március 21-én tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium az államadósség-mérő alkalmazását a honlapján, amivel nyomon lehett követni az államadósság-elleni "harc" alakulását. Már amikor frissítették persze, 2012 novemberében például nem működött a dolog, amíg "fejlesztés alatt állt". Most pedig már nem méri az államadósságot semmi a minisztérium honlapján.

2013. augusztus 15-én az NGM egy rövid hírben adta közhírré, hogy "a Nemzetgazdasági Minisztérium számára kiemelkedően fontos a lakosság tájékoztatása az államadósság aktuális szintjéről. Korábban ezt a célt szolgálata a kormany.hu-n elérhető államadósság-mérő alkalmazás. A tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. (Ennyit tehát arról, hogy "kiemelkedően fontos a lakosság tájékoztatása az államadósság aktuális szintjéről" - a szerk.) Szeretnénk továbbá elkerülni az adatszolgáltatásban előforduló párhuzamosságokat is. A Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részletes adatokkal szolgál az érdeklődők számára az államadósság állásáról" - írja a Vastagbőr blog, hozzátéve, hogy az ÁKK honlapján rendkívül nehéz megtalálni az adatokat.

A legfrissebb, augusztus 21-i adatok szerint az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 második negyedévének végén a GDP 81,4 százaléka volt (23 250 milliárd forint) - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az induláskor a mutató 81,18%-ot mutatott - olvasható a blogbejegyzésben.

(HVG / Vastagbőr)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése