2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Az egyiptomi főügyész vádat emelt Mohamed Murszi ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Az egyiptomi főügyész vádat emelt Mohamed Murszi ellen
Sep 2nd 2013, 04:56

Az egyiptomi főügyész vádat emelt Mohamed Murszi ellen, a leváltott államfőt és a Muzulmán Testvériség 14 tagját halálos áldozatokkal járó erőszakra való felbujtással vádolják - hangzott el vasárnap este az állami televízióban.

Mint Hisám Barakat főügyész közölte: Murszinak - akit július 3-án mozdított el a hadsereg - legalább hét tüntető haláláért kell felelnie a bíróság előtt. A tüntetők abban a demonstrációban vesztették életüket, amely 2012 decemberében zajlott le Kairóban, tiltakozásul az elnök által kiadott alkotmányos rendelet ellen.

Murszi ellen ezen kívül nyomozás folyik abban az ügyben, amelyben sokadmagával megszökött a börtönből a Hoszni Mubarak megbuktatott államfő elleni felkelés idején, 2011 elején. Azzal gyanúsítják, hogy több más szökevényhez hasonlóan ő is bűnrészes volt börtönőrök meggyilkolásában, valamint hogy a szökést a Muzulmán Testvériség mozgalom tagjai - köztük ő - a Hamász palesztin szervezettel együttműködve hajtották végre. Ebben az ügyben azonban még nem volt vádemelés.

Murszit sorozatos tömegtüntetések után a hadsereg fosztotta meg hatalmától idén július 3-án, alig egy évvel azután, hogy hivatalba lépett. A hatóságok azóta kíméletlen hadjáratot folytatnak a Muzulmán Testvériség tagjai ellen. Valamint a biztonsági erők több száz embert megöltek azok közül, akik Murszi leváltása miatt tüntettek. Ezzel szemben a kormány a mozgalom tagjait vádolja számos erőszakcselekmény elkövetésével. A biztonsági erők tagjai közül is megöltek mintegy százat augusztus 14-e óta, amikor a rendőrség erővel felszámolta a tüntetők táborait Kairóban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése