2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Hasztalan volt a figyelmeztetés: káosz a tankönyvellátásban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Hasztalan volt a figyelmeztetés: káosz a tankönyvellátásban
Sep 1st 2013, 13:27

A Jobbik szerint felháborító, ami tankönyvellátás címén jelenleg az országban zajlik. Korábban már többször is felhívtuk a figyelmet a most valósággá vált problémákra, jeleztük a lehetséges veszélyeket, mindezt hiába. Mostanra egyértelművé vált, hogy a rendszer teljes csőd, és a kormány által meggondolatlanul, elkapkodva létrehozott és monopolizált tankönyvellátási rendszer a diákokat, a családokat és az iskolákat sújtja - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.

A tankönyvellátással kapcsolatos aktuális hibákat lehetetlen felsorolni. Hol a Kello informatikai rendszere hibásodott meg, hol a csekkek nem érkeztek meg, hol a nyilvántartás volt hibás. A kiszállítás teljesen bizonytalanul működik, ha meg is érkeznek a könyvek, akkor sem biztos, hogy a csomagok azokat a tankönyveket tartalmazzák, melyeket a szülők megrendeltek. Az iskolai könyvtáraknak rendelt könyveket sok iskolába péntekig még nem szállították ki. A Kello pedig képtelen mindezt kezelni, az érintettek nem kapnak tájékoztatást a kérdéseikre, az egyedi problémák megoldására nem képesek. Az alapvetően hibás elvekre épülő új rendszer kiagyalói természetesen nem vállalják a felelősséget a kialakult helyzetért, és az iskolákra mutogatnak a hibák miatt.

Bebizonyosodott, hogy a többnyire fideszes háttéremberekkel feltöltött Kello képtelen rendesen ellátni a feladatát, pedig a kormány még a tankönyvek árrését is az eddigi átlagos 12-ről 20 százalékra emelte, hogy növelje a Kello hasznát. A Jobbik erre reagálva még májusban javasolta az indokolatlanul magas árrés megszüntetését, és ezzel párhuzamosan a tankönyvek árának 13 százalékos csökkentését. Erről határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A Jobbik ezekre tekintettel felszólítja a kormányt, hogy egyrészt támogassa a Jobbik kezdeményezését a tankönyvárak csökkentése érdekében, másrészt pedig vizsgálja ki a Kello hibáit, és dolgozzon ki egy működőképes, családbarát rendszert, amellyel a 2014/2015-ös tanév tankönyvellátása problémamentesen biztosítható - zárul Farkas Gergely országgyűlési képviselő közleménye.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése