2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Fölényesen nyert ma a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció Szigetszentmiklós balos körzetében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Fölényesen nyert ma a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció Szigetszentmiklós balos körzetében
Sep 1st 2013, 19:41

A szocialisták közösen indultak a Demokratikus Koalícióval és az Együtt 2014-gyel a mai szigetszentmiklósi, időközi önkormányzati választáson, és jelöltjük több mint másfélszer annyi voksot szerzett, mint a kormánypárti induló.

Haláleset miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani Szigetszentmiklós 8. számú egyéni választókörzetében. A mandátumért hatan versengtek. A választás érdekessége, hogy először indul közösen az MSZP, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014.

Az előzetes információk szerint a baloldal jelöltje, Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. A további indulók: Horváth István (független), Horváth Zsolt Károly (Jobbik), Pádárné Bagoly Anna (LMP) és Tóth Csaba (MAN – Magyar Autonóm Néppárt).

Legutóbb szorosan, de a Fidesz jelöltje győzött. Sikeréhez kellett azonban az is, hogy a körzetben egy civil szervezet támogatásával induljon a korábbi szocialista polgármesterjelölt, aki 15%-ot szerezve megosztotta a baloldali szavazatokat. Horváth István most is ringbe szállt, de ezúttal függetlenként. A körzet erősen baloldali, még a 2006-os fideszes áttörés idején is a szocialista politikus diadalmaskodott itt, annak ellenére, hogy az - akkor még létező - SZDSZ jelöltével is meg kellett küzdenie.

A választási részvétel átlagosnak mondható.

A Jobbik támogatottságáról egyelőre nincs információnk, bár a körzetben a Kuruc.info tudomása szerint nem számít 10%-nál jobb eredményre a párt.

(hvg.hu nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése