2013. szeptember 1., vasárnap

Kuruc.info: Az amerikai demokrácián edződött iraki hadsereg mészárlást rendezett a fegyvertelen iráni menekültek között

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Az amerikai demokrácián edződött iraki hadsereg mészárlást rendezett a fegyvertelen iráni menekültek között
Sep 2nd 2013, 05:39

Meghalt legalább 47 ember vasárnap iráni ellenzékiek egy iraki táborában - közölte az ENSZ, és egyben követelte Bagdadtól, hogy vizsgálja ki a tragikus esetet. A Mudzsahedin-i-Halk nevű iráni ellenzéki szervezet szerint táborukat először aknavetővel, majd lőfegyverekkel támadta az iraki hadsereg.

Két meg nem nevezett iraki biztonsági forrás közölte: a hadsereg és a különleges erők valóban tüzet nyitottak a fővárostól északra lévő Asraf tábor több lakójára, mert megrohanták a tábor bejáratánál lévő őrposztot. A tábort az iraki hatóságok be akarják zárni. Legalább 19-en meghaltak, 52-en megsebesültek, 38 további embert pedig őrizetbe vettek - mondták a biztonsági források, és hozzátették, hogy szerintük a feldühödött lakosoknak nem volt fegyverük.

Az ENSZ közleményében szereplő áldozatszám azonban közelebb áll az 52-höz, ahhoz a számhoz, amelyet az iráni ellenzéki szervezet adott meg. A tábornak mintegy száz lakója volt.

Núri al-Máliki iraki miniszterelnök egyik tanácsadója azt mondta: alaptalanok azok a jelentések, amelyek arról szólnak, hogy a biztonsági erők a táborlakókat lőtték, mindenesetre a kormányfő vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Elítélte az esetet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, valamint az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége, és utóbbi szintén vizsgálatot követelt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése