2013. szeptember 19., csütörtök

Kuruc.info: Nem mindegyik trafik váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Nem mindegyik trafik váltotta be a hozzá fűzött reményeket
Sep 19th 2013, 12:19

Elkezdődött a frissen nyílt trafikok lemorzsolódása, több üzlet is bezárt a rossz üzletmenet miatt, többen pedig amiatt zártak be ideiglenesen, mert lebuktak akkor, amikor beépített gimnazistát szolgáltak ki – írja a Nol.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. (NDN) közlése szerint eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be, illetve néhányan kértek 90 napos haladékot a nyitásra. Az NDN szerint a kérelmeket el fogják utasítani. A törvény szerint ugyanis a trafikjoggal felruházottat ellátási kötelezettség terheli, amennyiben hat napon keresztül nem árusít dohányt, úgy onnantól napi 10 ezer forint büntetést kell fizetnie, 30 nap után pedig elveszti trafikjogát.

A trafikosok közt a sok lebukás után már biztosnak tekintik, hogy olyan új törvényi szabályozás jön, amely letiltaná a trafikok működését az iskolák közelében. Sokakat pedig a közvetlenül egymás mellett megnyitott trafikok zavarnak, ezért költöznének.

A megemelt árrés miatt a vártnál kisebb a dohányboltok forgalma, és a beszűkült eladási csatornák, valamint a dráguló áru miatt tarol a feketepiac. A lap forrása szerint szinte biztos, hogy a feketepiacról vásárol a dohányosok többsége azon a nyolcszáz vidéki településen, ahol a megismételt pályázatok sikertelensége után továbbra sem kapni dohányt.

(MTI - Index nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése