2013. szeptember 19., csütörtök

Kuruc.info: Florea: "Románia szétlopkodását" jelenti a kommunisták által elvett épületek magyaroknak való visszaadása

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Florea: "Románia szétlopkodását" jelenti a kommunisták által elvett épületek magyaroknak való visszaadása
Sep 19th 2013, 11:35

Tiltakozik Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere a visszaszolgáltatást szabályozó 2013/165-ös számú törvény ellen, amely szerinte hozzájárul ahhoz, hogy az ügyvédek „szétlopkodják Romániát".

A Victor Ponta miniszterelnökhöz és a szakminisztériumokhoz intézett levelében a városvezető kifejti, hogy rossz visszaszolgáltatási törvény miatt veszítette el Marosvásárhely az iskoláit, épületeit, fontos területeit. „Az egyházaknak több ezer eurót fizetünk havonta bérként, de a szegény gyermekek mégis penészes, sokszor életveszélyes tantermekben tanulnak, például a Bolyaiban. Miért kellett vissza az egyháznak az épület, az iskola, ha nem tudja rendbe tenni? Visszaadtunk számos más épületet, amelyek most üresen, kihasználatlanul állnak" – jelentette ki az elöljáró.


Szerinte ez az iskola sincs rendbetéve

Rámutatott, a színház mögötti nagyméretű modern parkolóház tervének megvalósulását is a restitúció akadályozta meg. „Az ügyvédek segítségével visszaadtak valakinek egy darab területet, amit bekerített, lehetetlenné téve, hogy a város megvalósítsa eredeti elképzeléseit. Az idei törvény kötelez engem, hogy vegyek részt abban a bizottságban, amely felleltározza a visszaigényelt területeket, ingatlanokat, és mindent elkövet annak érdekében, hogy – amennyiben lehetséges – visszaszolgáltassák azokat a volt tulajdonosoknak. Én a város vagyonát, területét, épületeit kell védjem, nem vehetek részt Marosvásárhely vagyonának elherdálásában" – nyilatkozta Dorin Florea, aki nem volt hajlandó elmondani, hogy milyen területekről és épületekről van szó, és milyen nagylélegzetű terveket nem lehetett megvalósítani a visszaszolgáltatási kérelmek miatt. Azt is szóvá tette, hogy a visszaszolgáltatási törvénynek köszönhetően a Felső-Maros mentén több ezer hektárnyi erdőt adtak oda olyanoknak, akiknek „semmilyen közük nem volt az eredeti tulajdonoshoz".

(Krónika)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése