2013. szeptember 19., csütörtök

Kuruc.info: Nem jártak szerencsével Strassburgban a szcientológusok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Nem jártak szerencsével Strassburgban a szcientológusok
Sep 19th 2013, 14:39

Az Emberi Jogok Európai Bírósága egyhangú döntéssel véglegesen elutasította a "szcientológiai egyház" beadványát a belga állammal szemben - közölte csütörtökön a strassburgi bíróság.

A szcientológusok annak kimondását szerették volna elérni a bíróságon, hogy a belga illetékesek nyilvánosan tett megjegyzései egy a szekta ellen folyó vizsgálattal kapcsolatban "megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogukat".

A bíróság szerint viszont az eljárás tisztességességét csak az egész eljárás vizsgálatával lehet megállapítani, és mivel az ügyben még Belgiumban nem született döntés, ezért az "egyház" állítása elhamarkodott és megalapozatlan.

A bíróság azt is kifogásolta, hogy a szcientológusok a "jogaikat sértő állítások" bizonyítékaként mindössze újságcikkeket vonultattak fel, amelyek azt sem bizonyítják, hogy a vitatott kijelentések valóban azoktól az emberektől hangzottak el, akiket a szekta ezzel vádol. Elutasító határozatában a bíróság azt is kimondta, hogy nem látja bizonyítottnak, hogy az ártatlanság vélelmének megsértéseként tekinthető az, ha egy hatóság tájékoztatást ad arról, hogy milyen ügyben vizsgálódik egy szervezetnél.

A Brüsszelben bejegyzett Szcientológiai Egyház nonprofit szervezet (ASBL Église de Scientologie) ellen 1997-ben csalás és sikkasztás miatt indult vizsgálat, és az ezt követő években több cikk is megjelent a belga sajtóban, amelyekben több ügyész is vádakat fogalmazott meg a szcientológusokkal szemben. Ezek miatt a szekta (az MTI szerint egyház) ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Belgiumban, de a hatóságok bizonyíték vagy bűncselekmény hiányában nem indítottak eljárást.

A szekta magát az eljárást is megtámadta, mondván: a hatóságok megsértették diszkréciós kötelezettségüket, ezért az egész eljárás nem lehet hiteles és tisztességes. A beadvánnyal foglakozott a belga bíróság, de alaptalannak találta. Az eredeti, csalási és sikkasztási ügyben azóta sem született még jogerős ítélet.

(MTI korrigálva)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése