2013. szeptember 19., csütörtök

Kuruc.info: Csak hivatkozási alapnak kell a törvény, eszükben sincs alkalmazni: ez a tanárverő cigány szuka is megúszta

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Csak hivatkozási alapnak kell a törvény, eszükben sincs alkalmazni: ez a tanárverő cigány szuka is megúszta
Sep 19th 2013, 17:27


Még egy-két hasonló ítélet, és ilyen jelenetek lesznek az iskolákban
Egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a kéki szülőt csütörtökön, aki fiának tanárát bántalmazta a település középiskolájában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese és sajtószóvivője.

Fellebbezés híján az ítélet jogerős.

A bíróság megállapítása szerint a cigányasszony 11. osztályos kölyke az iskolában orvosi felmentésre hivatkozva nem akart részt venni a gyakorlati oktatáson. Tanára felhívta a figyelmét arra, hogy ha hiányzása meghalad egy bizonyos óraszámot, függetlenül attól, igazolt-e vagy sem a távolléte, évet kell ismételnie.

Ennek ellenére a retek nem volt hajlandó bekapcsolódni az oktatásba, tiszteletlenül visszabeszélt tanárának, és folyamatosan zavarta az órát. Az iskolában ezért jegyzőkönyvbe vették viselkedését, fegyelmi eljárást indítottak ellene és hazaküldték.

Anyja, aki tiszta véletlenül éppen nem munkában volt, ezután az iskolában megkereste a tanárt, hangosan szidalmazta, megfenyegette, hogy kint megvárja, majd hirtelen arcul ütötte, nyolc napon belüli sérülést okozva a pedagógusnak.

A törvényszéki szóvivő szerint a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy sok a hasonló jellegű bűncselekmény és azt, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetést kellett kiszabnia. Enyhítő körülményként a nő büntetlen előéletét, beismerő vallomását vette figyelembe a bíróság, továbbá, hogy cselekményét megbánva bocsánatot kért a tanártól - tette hozzá (mintha le lehetett volna egyáltalán tagadni, és mintha minden koszos cigány nem "bánná meg" tettét az enyhébb büntetés reményében - a jelek szerint sikerrel, most már legalább azt is tudják, hogy büntetlenül verhetik a tanárokat - a szerk.).

Mint ismeretes, korábban azzal álltatták a magyart, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Hát persze, elvileg... - tehetjük hozzá.

Korábban írtuk: Kulturálisan eltérő nevelés: ha a purdé pofázik az iskolában, nem őt, hanem a tanárt kell képen törölni

Gyorsított eljárásban állítanak bíróság elé egy asszonyt, aki fiának tanárát bántalmazta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék község középiskolájában - közölte a megyei főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Szilágyi László a kedden történt esetről elmondta: a vádlott a helyi Rétközi Szakközépiskola és Szakiskolába járó "fiú" nem akart részt venni az egyik gyakorlati órán, zavarta a tanítást, és visszabeszélt a tanárának. Ekkor a pedagógus és a diák osztályfőnöke jegyzőkönyvet vettek fel a tanuló viselkedéséről, majd az iskola házirendjének megfelelően hazabocsátották.

Nem sokkal később a tanuló anyja és annak férje jelent meg az iskolában, akik az osztályfőnökkel és a sértett pedagógussal próbálták megbeszélni az eseményeket. A cigányasszony kérdőre vonta a tanárt gyermeke hazaküldése miatt, nem fogadta el annak a gyerek fegyelmezetlen viselkedésére való hivatkozását, majd szidalmazni és felemelt kézzel fenyegetni kezdte, és pofon ütötte. A vádlottat a férje tartotta vissza a további bántalmazástól - ismertette a szóvivő.

A verekedő cigányt még kedden őrizetbe vette a rendőrség, a Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Szilágyi László megjegyezte, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése