2013. szeptember 23., hétfő

Kuruc.info: Néger és muszlim is bekerült a "német" parlamentbe

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Néger és muszlim is bekerült a "német" parlamentbe
Sep 23rd 2013, 11:22

A szenegáli születésű Karamba Diaby személyében első alkalommal választottak be fekete bőrű képviselőt a német törvényhozás alsóházába, a Bundestagba.


A kelet-németországi Szász-Anhalt tartomány választási hatóságai hétfőn közölték: a vasárnapi parlamenti választásokon induló Diaby a Szociáldemokrata Párt (SPD) jelöltjeként került be az alsóházba.

Az 51 éves, gyógyszerész végzettségű politikus 1986-ban költözött a szász-anhalti Halle városába, miután tanulmányi ösztöndíjat nyert Kelet-Németországba. Diaby 2001-ben kapta meg a német állampolgárságot.

A választási eredmények további érdekessége, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) új frakciójában első ízben fog muszlim képviselő ülni. A 35 éves török származású Cemile Giousouf az észak-rajna-vesztfáliai tartományi listán keresztül jutott be a parlamentbe.


Angela Merkel vezetésével a konzervatívok fölényesen győztek a parlamenti választásokon, a CDU/CSU konzervatív pártszövetség 41,5 százalékos eredményt ér el.

A 80 millió lakosú Németországban csaknem minden ötödik ember első, második vagy harmadik generációs bevándorló, de közülük csak kevesen vesznek részt a szövetségi törvényhozás munkájában.

Az Európai Unió (EU) legnépesebb államában a becslések szerint jelenleg több mint 500 ezer afrikai származású él.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése