2013. szeptember 23., hétfő

Kuruc.info: Cigánypecsenye a krematóriumból - a linzi városháza adhat otthont a magyarellenes plakátoknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Cigánypecsenye a krematóriumból - a linzi városháza adhat otthont a magyarellenes plakátoknak
Sep 23rd 2013, 16:25

Májusban már foglalkoztunk a linzi magyarellenes "kiállítással". A „művek" a pályaudvar mellett, egy építkezés kerítésére voltak felrakva. A képeket először egy bátor magyar hölgy letépte, majd egy feljelentés után a rendőrség szedte le. Az ügyészség azonban nem találta tövénysértőnek a feljelentett képeket.
Zoom
A megakadályozott kiállítás ügyét felkarolta egy „Joe" nevű EP-képviselő. Elintézte, hogy okt. 7-től a „művek" a linzi városháza aulájában lesznek kiállítva, ahova bevisznek minden turistát.
Zoom

A kiállítást jogi úton már nem lehet megakadályozni a fent említett okok miatt. Viszont lehet apellálni a linzi polgármester és más illetékes személy esetleges jóérzésére. Ez annál hatásosabb, minél többen tiltakoznak. Ezért a Salzburgi Magyar Kör próbál mindenkit értesíteni, akinek befolyásos osztrák ismerősei vannak, a követséget, konzulokat, Linz magyar testvérvárosát, Dunaújvárost, ausztriai magyar szervezeteket stb. (A nagykövet korrekt módon reagált, felszólította a polgármestert, hogy álljon el a provokációtól.) Ha a polgármester nem látja be, hogy ezek a képek durván sértik a magyarok becsületét, akkor meg lehet neki említeni, hogy a pártja az ausztriai magyarok számára nem választható. A cél, hogy ezek a képek se most, se máskor ne legyenek kiállítva.

Zoom

A polgármesternek a következő tartalmú levél megy:

Igen tisztelt Polgármester Úr, Dr. Franz Dobusch!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az okt. 7-re tervezett kiállítás képei a városháza aulájában mélyen sértik a magyarok önérzetét, és semmiképen sem használ a hagymányos osztrák-magyar barátságnak. Kérjük, hogy mint jóérzésű ember, ne engedélyezze a városházán ezt a magyarellenes provokációt. Válasza, vagy annak hiánya erősen befolyásolja a magyar származású választókat.

Tisztelettel, aláírás.

Zoom
A Salzburgi Magyar Kör kéri, hogy aki ezzel egyetért, másolja ki az alábbi német változatot, és küldje el e-mailben a linzi polgármesternek.

Sehr geehrter Herr Bürgermeister, Dr. Dobusch,

ich möchte Sie aufmerksam machen, dass die Bilder der Ausstellung der Frau Schmiedt ab den 7. Oktober im Foyer des alten Rathauses für die Ungarn tief beleidigend sind. Sie sind auch für die traditionelle österreichisch – ungarische Freundschaft sehr schädlich. Ich appelliere an Sie, als Mensch mit gutem Gefühl, diese Provokation der Ungarn nicht zulassen. Ihre Entscheidung wird maßgebend, ob die SPÖ für Ungarn mit Wahlrecht wählbar wird.

Mit freundlichen Grüßen
név, cím, email cím

(Kuruc.info - Salzburgi Magyar Kör nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése