2013. szeptember 23., hétfő

Kuruc.info: Nairobi: kiszabadították a túszok többségét, a többieket kivégezhetik

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Nairobi: kiszabadították a túszok többségét, a többieket kivégezhetik
Sep 23rd 2013, 07:25

Heves lövöldözés hallatszott abból a nairobi bevásárlóközpontból, amely túszdráma helyszíne volt az elmúlt két napban - jelentették hétfőre virradóra hírügynökségek.

A kenyai biztonsági erők megerősítették, hogy támadást indítottak az épületben rejtőzködő szélsőségesek ellen. Három nagy erejű robbanás is hallatszott.

Néhány órával korábban egy katonai szóvivő közölte, hogy a túszok többsége már kiszabadult a bevásárlóközpontból, de nem részletezte, hogy hány túsz maradt benn.

Azt is mondta, hogy a kenyai védelmi erők ellenőrzésük alá vonták az épület nagy részét. A támadókat állítólag elszigetelték a bevásárlóközpont egyik szegletében.

A szombat dél óta tartó túszdrámában az eddigi jelentések szerint 68-an haltak meg. A halálos áldozatok között - hivatalos közlésekre hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint - három brit, két-két francia és kanadai, egy-egy amerikai, holland, kínai, ghánai és dél-afrikai állampolgár is van.

Meghalt a kenyai elnök unokaöccse, valamint az UNICEF kenyai irodájának helyettes vezetője is. Diplomata, költő, humanitárius szervezet képviselője is található az áldozatok között.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szomáliai támadók azt közölték, hogy megtorlásként indították a támadást, azért, mert a szomszédos Kenya csapatai ellenük léptek be a szomáliai polgárháborúba.

CNN: a túszok túlnyomó többségét kiszabadították

Kiszabadították a nairobi bevásárlóközpontban fogva tartott túszok túlnyomó többségét - jelentette vasárnap késő este a CNN hírtelevízió a kenyai hadseregre hivatkozva.

"A túszok többsége kiszabadult, és a kenyai védelmi erők ellenőrzésük alá vonták az épület nagy részét" - közölte Cyrus Oguna katonai szóvivő. Azt nem részletezte, hogy hány túsz maradt a bevásárlóközpontban és hány szabadult ki a túszejtők fogságából.

A kenyai katonák vasárnap este hatoltak be a bevásárlóközpontba, hogy véget vessenek a szombat dél óta tartó túszdrámának. Két helikopter körözött az épület felett, és egyikük közvetlen a tetőszerkezet fölé ereszkedett. Az akció idején hangos robbanásokat lehetett hallani az épületből.

A kenyai hatóságok közölték, hogy a túszmentő akció helyi idő szerint éjfélig is eltarthat. Más részletek egyelőre nem ismertek. Korábbi hírek arról szóltak, hogy vasárnap délután 10-15 túszejtő még mintegy 30 embert tartott fogva a bevásárlóközpont második emeletén.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése