2013. szeptember 23., hétfő

Kuruc.info: Betiltották a Muzulmán Testvériséget Egyiptomban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers!

Expanding your team? We have devs that cost $0110110001/hour. We invoice in binary. Try Toptal risk-free today!
From our sponsors
Betiltották a Muzulmán Testvériséget Egyiptomban
Sep 23rd 2013, 13:58

Minden tevékenységtől eltiltotta, és vagyonának elkobzására ítélte a Muzulmán Testvériséget hétfőn egy egyiptomi bíróság – közölte az állami televízió.

"A bíróság betiltotta a Muzulmán Testvériség és civil szervezete tevékenységeit, valamint minden olyan tevékenységet, amelyet bármilyen, a mozgalom által létrehozott szervezetben végezne" – közölte Mohamed esz-Szajjed, a tárgyaláson elnöklő bíró.

A Muzulmán Testvériség 85 éves fennállásának nagyobb részét illegalitásban töltötte, de a tekintélyelvű Hoszni Mubarak elnök távozása után engedélyezték működését, politikai pártot alapított, és 2011 végén megnyerte az egyiptomi parlamenti választásokat, majd a jelöltje, Murszi, 2012 júniusában az elnökválasztást. Márciusban civil szervezetként vették nyilvántartásba.

Murszi megbuktatása és őrizetbe vétele óta a hadsereg által hivatalba léptetett hatóságok vérbe fojtják híveinek tüntetéseit, és rács mögé zárták a szervezet főbb vezetőit.

A döntés – amely nem jogerős – lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy lecsapjanak a saját bevallása szerint 1 millió tagot számláló szervezet kiterjedt szociális hálózatára, végzetes csapást mérve támogatásának alapvető forrására.

A bírósági döntés a Muzulmán Testvériség vélhetően még több tagját illegalitásba kényszeríti és arra bátoríthat egyes fiatal iszlamistákat, hogy fegyvert ragadjanak az állam ellen – írta a Reuters.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése