2013. szeptember 23., hétfő

Kuruc.info: Izrael-ellenes tunéziai hackerek törték fel a keresztényirtó Tilos Rádió honlapját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Izrael-ellenes tunéziai hackerek törték fel a keresztényirtó Tilos Rádió honlapját
Sep 23rd 2013, 11:34

Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió honlapját. Az archívum és a hangállományok kivételével az egész oldalt letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.


Hétfő hajnalban vették észre a felhasználók, hogy baj van a tilosradio.hu-val. Valószínűleg Izrael-ellenes tunéziai hackerek szúrták ki maguknak az oldalt, az üzemeltetők szerint valamilyen félreértésről lehet szó.

A támadók meghagyták saját weboldaluk címét, ami tele van vírussal. A hackercsoport Facebook-oldalának több mint 40 ezer követője van, ott dicsekednek el azzal, milyen oldalakat sikerült megbénítaniuk eddig.

A Tilos honlapjáról elérhető archívumhoz és hangfile-okhoz nem tudtak hozzáférni, azok sajnos megmaradtak. Egy indexhonlap van most a régi helyén, ahol online hallgatható a rádió, és visszaállították a Tilos chatet is.

Zoom

Az üzemeltetők próbálják betömni az oldal biztonsági réseit. Reggel írtak a hackereknek is, hátha elárulják, hol tudtak behatolni a rendszerbe. Válasz eddig nem jött.

A feltört oldal helyett a tervek szerint új és biztonságosabb oldalt fejlesztenek, a hallgatók, látogatók ötleteinek felhasználásával. Már jelentkezett is a stábnál olyan hallgató, aki felajánlotta, hogy segít a programozásban – közölte a webmester.

A Tilos Rádió 1995 szeptemberétől sugározza legálisan adását. A magyarok a 2003 karácsonyán kitört botrány után ismerték meg a magyar- és keresztényellenes rádiót, amikor egyik műsorvezetőjük részegen azt mondta élő adásban, hogy „a legszívesebben kiirtanám az összes keresztényt."

(HVG korrigálva)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése