2013. augusztus 25., vasárnap

Kuruc.info: Újdelhiben elfogták a 22 éves fotóriporter lányt megbecstelenítő ötödik gyanúsítottat is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Újdelhiben elfogták a 22 éves fotóriporter lányt megbecstelenítő ötödik gyanúsítottat is
Aug 25th 2013, 14:42

Az indiai rendőrség elfogta vasárnap az ötödik, utolsó körözött férfit is azok közül, akik a gyanú szerint csütörtök este Mumbaiban megerőszakoltak egy 22 éves fotóriporter lányt. Mumbai rendőrfőnöke azt ígérte, hogy gyorsan benyújtják a vádindítványt a közfelháborodást keltő ügyben.

Őrizetbe vették a mumbai nemi erőszak ötödik gyanúsítottját, aklit a fővárosban, Újdelhiben fogott el a rendőrség, míg a másik négyet Mumbaiban. Az utóbbiak közül egyet pénteken, kettőt szombaton és egyet vasárnap. A fővárosban elfogott személy már útban van Mumbaiba – közölte a hatóság. Eddig Mumbait tartották a nők számára az egyik legbiztonságosabb városnak Indiában.

A bűncselekmény egy elhagyott textilgyár területén történt. A lány - aki egy életmódmagazinnak dolgozik fotósként - egy férfi kísérővel fényképezni ment a metropolis tengerparti részétől nem messze eső Shakti Mills épületegyütteshez, ahol öt férfi megjegyzéseket tett a lányra, s molesztálni kezdte. A lány kísérője megpróbált közbelépni, de megverték, összekötözték, a lányt pedig a romos épület egyik sarkába vitték, ahol legalább hárman megerőszakolták.

Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba, mindamellett a Times of India című lap vasárnap már azt idézte tőle - nevét nem említve -, hogy "a nemi erőszak nem jelenti az élet végét". Az indiai törvények tiltják a nemi erőszak áldozatául esettek nevének közlését.

Az eset azért okozott a vártnál is nagyobb felháborodást, mert kísértetiesen hasonlít arra a decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját összekötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. Az elkövetőket a rendőrség elfogta, majd egy bíróság életfogytig tartó börtönre ítélte. Az eset miatt országszerte tiltakozó megmozdulások voltak, aminek hatására szigorították a vonatkozó törvényeket és próbáltak javítani a rendőrök hozzáállásán, akik nem minden esetben foglalkoznak komolyan az ilyen ügyekkel.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése