2013. augusztus 25., vasárnap

Kuruc.info: Szélsőbalos vitakultúra: késsel és gázspray-vel támadtak egy euró-ellenes párt rendezvényére Brémában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szélsőbalos vitakultúra: késsel és gázspray-vel támadtak egy euró-ellenes párt rendezvényére Brémában
Aug 25th 2013, 15:53

Megtámadták egy német párt választási rendezvényét. Az álarcos rendzavarók több embert gázspray-vel lefújtak, egy embert pedig késsel megsebesítettek. A rendőrség szerint az elkövetők egy szélsőbaloldali csoporthoz tartoznak.

Álarcosok megrohanták egy német párt választási rendezvényének színpadát Brémában, földre taszítva a szónokot – írta vasárnap a Die Welt.

A példátlan incidens szombaton délután történt az északnémet kikötőváros egyik parkjában. Az álarcot viselő nyolc férfi a színpad közvetlen szomszédságában található ligetből rohanta meg az emelvényt, földre döntve a beszédét mondó Bernd Luckét, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt elnökét. A politikus segítségére siető párttagokat és rendezőket gázspray-vel fújták le, többen közülük megsérültek. Az egyik támadó kést is használt, megsebesítve egy AfD-tagot.

A rendőrök és a hallgatóság több tagja üldözőbe vette a rendzavarókat, és közülük hármat sikerült elfogni. A 22, 25 és 27 éves férfiak ellen közrend megzavarása miatt indult eljárás. A rendőrség feltételezi, hogy a támadók egy szélsőbaloldali csoporthoz tartoznak.

Lucke, aki az incidens után erős rendőri biztosítás mellett folytatta beszédét, megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot. A demokratikus versengés elviselhetetlen megzavarásának minősítette, hogy - akárcsak a weimari köztársaság idején – verőlegények zavarhatják meg egy párt választási rendezvényét, akár annak árán is, hogy embereket sebesíthetnek meg.

A hivatalosan idén áprilisban megalakult AfD az euróövezet "rendezett feloszlatását" tűzte zászlajára. A holland Szabadságpárttal vagy a francia Nemzeti Fronttal ellentétben, amelyek szintén támadják a közös európai valutát, a német "rokonpárt" vezetői nem győzik hangoztatni, hogy nem nacionalisták, és a bevándorlást sem ellenzik.

Az AfD-program kanadai mintájú bevándorlási kvótát sürget, amelynek révén az eddiginél több szakképzett munkaerő érkezhetne Németországba. A párt választási programja szerint nem lehet tabu az euróövezet "rendezett felbomlása" és a német márkához való visszatérés.

Az AfD illetékesei az utóbbi hetekben többször panaszkodtak arra, hogy választási hadjáratuk akadályokba ütközik. Plakátjaikat több városban leszaggatták ismeretlenek, kampánysegítőket pedig ismételten megtámadták.

Frissítés: Videofelvétel a támadásról

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése