2013. augusztus 25., vasárnap

Kuruc.info: Pokolgépes merénylet a jemeni fővárosban - legalább hat halott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Pokolgépes merénylet a jemeni fővárosban - legalább hat halott
Aug 25th 2013, 11:26

Pokolgépes merényletet követtek el vasárnap a jemeni fővárosban, Szanaában egy busz ellen, amely a légierő tagjait szállította támaszpontjukra. A terrorakcióban legalább hat ember meghalt, 26-an megsebesültek.

Zoom

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni szárnya immár évek óta heves harcot vív a helyi kormányzat ellen, s támadásaik gyakran irányulnak a katonák ellen. Az utóbbi két évben katonai és biztonsági tisztségviselők tucatjait gyilkolták meg Jemenben.

Amerikai elemzők szerint az al-Kaida jemeni ága jelenti a terrorszervezet legveszélyesebb részét.

Néhány héttel ezelőtt - éppen egy terrortámadástól tartva - az Egyesült Államok külügyminisztériuma elrendelte jemeni nagykövetségének részleges kiürítését és nem sokkal később Nagy-Britannia is hasonlóan rendelkezett a saját képviselete ügyében. Ezt megelőzően pedig 19 amerikai képviseletet zártak be a Közel-Keleten és Afrikában.

Amerikai titkosszolgálati tisztviselők és közel-keleti diplomaták közölték: a nagykövetségek bezárását az indokolta, hogy elfogták Ajman az-Zavahri al-Kaida-vezér egy titkos üzenetváltását, amelyben nagyszabású támadás végrehajtására utasítja helyettesét Jemenben.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése