2013. augusztus 25., vasárnap

Kuruc.info: EU-biztos: Görögországnak újabb segélycsomagra lesz szüksége

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
EU-biztos: Görögországnak újabb segélycsomagra lesz szüksége
Aug 25th 2013, 08:25

Az EU egyik biztosa azt nyilatkozta, hogy szerinte további, valamivel több mint 10 milliárd eurós segélyre lesz szüksége Görögországnak, ami jóval kisebb azonban, amit Athén kapott az előző két mentőcsomag során.

Günter Oettinger, az Európai Unió energiaügyi biztosa, aki Angela Merkel német kancellár kormányzó pártjának a tagja, azt mondta, hogy a harmadik, ezúttal "mini-csomagra" a 2014-2016-os periódusban jelentkező finanszírozási lyukak betömésére lesz szükség.

Görögország eddig két segélycsomagot kapott euróövezeti partnereitől és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) mintegy 240 milliárd euró értékben.

Günter Oettinger négy héttel a német választások előtt beszélt arról, hogy Görögországnak újabb, de az eddigiekhez képest jóval kisebb segélycsomagra lesz szüksége. A német választások egyik központi témája Németország szerepvállalása Görögország megsegítésében.

A héten Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter is utalt arra, hogy egy újabb mentőcsomagra lesz szüksége Görögországnak, mivel a jelenlegi segélycsomag jövőre lejár. A pénzügyminiszter az újabb segélycsomag várható nagyságáról nem mondott semmit.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése