2013. október 5., szombat

Kuruc.info: Megint gyerekeket gyilkolt a NATO Afganisztánban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Megint gyerekeket gyilkolt a NATO Afganisztánban
Oct 5th 2013, 09:19

Öt afgán civil, köztük három gyerek vesztette életét szombatra virradó éjjel a NATO erőinek egy kelet-afganisztáni légcsapásában – közölték az érintett Nangarhar tartomány helyi tisztségviselői.

"Múlt éjjel, tizenegy óra körül öt 12 és 20 év közötti civil sörétes puskákkal madarakra vadászott nyolc kilométernyire (a tartományi főváros) Dzsalalábádtól, amikor a külföldi erők légicsapásának célpontjává váltak" – közölte a francia hírügynökséggel szombaton a tartományi rendőrség szóvivője. "Holttesteiket a dzsalalábádi kórházba szállították" - tette hozzá. A történteket a tartományi kormány szóvivője, Ahmad Zia Abdulzai is megerősítette.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) azt közölte, hogy vizsgálódnak az ügyben, de egyelőre nincs tudomásuk civil áldozatokról. A szervezet által végrehajtott légicsapások civil áldozatai miatt Hamid Karzai afgán elnök már több ízben heves kirohanásokat intézett az ISAF ellen. Február elején Karzai megtiltotta az afgán hadseregnek, hogy az afgán biztonsági erők légicsapást kérjenek a NATO-tól a lakott területeken végrehajtott műveleteikhez, miután néhány nappal korábban egy ilyen légicsapásban legalább tíz nő és gyermek vesztette életét a pakisztáni határ közelében fekvő, keleti Kunár tartományban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése