2013. október 5., szombat

Kuruc.info: Liberálisok, jogvédők, figyelem: a bulgáriai cigányok gyűlölködnek!

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Liberálisok, jogvédők, figyelem: a bulgáriai cigányok gyűlölködnek!
Oct 5th 2013, 07:33

A liberális média propagandaműsorai alapján azt gondolhatnánk, kizárólag az őshonos európaiak, meg még esetleg az arabok szoktak „gyűlölködni", de például zsidók vagy „romák" sohasem. Az alábbi (a „fősodratú" médiában persze elhallgatott) hír azonban egy kissé más megvilágításba helyezi az agyonajnározott „romákat".

A Novinite.com elnevezésű bolgár hírportál ugyanis hírül adta, hogy egyre fokozódik a feszültség Bulgáriában a cigányok és a szíriai menekültek között. Hogy miért, azt nem nehéz kitalálni: a Bulgáriában élősködő „rejtett erőforrások" úgy gondolják, a Szíriából érkező menekültek elhappolják előlük a „segílyeket".

"Nincs megértés a menekültek és a romák között" – jelentette ki Ivan Bojadzhijev bolgár biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértő. Mint a bolgár hírportálnak nyilatkozva elmondta, a „romák" attól tartanak, a segélyek egy részét a Szíriából érkező családok markolhatják majd fel, nekik pedig kevesebb jut. Ezért elképzelhető, hogy a „rejtett erőforrások" összetűzéseket provokálnak a szíriaiakkal Szófiában, azzal a céllal, hogy egyrészt távozásra bírják őket, másrészt pedig megszabadítsák őket az értékeiktől. „Az első összecsapások a fővárosban várhatók – fejtegette Bojadzhijev -, a romák ugyanis fenyegetve érzik magukat az éhes menekültek beözönlését látva, akiknek általában nincsen egyáltalán semmijük. Ugyanakkor némelyeknek a menekültek közül sok pénze van. Vajon miképpen lépték át a határt nem kevés pénzzel a zsebükben? Hogyan voltak képesek mindenüket pénzzé tenni Szíriában?" – tette fel azokat a kérdéseket a bolgár biztonságpolitikai szakértő, amelyek alighanem a „romák" fantáziáját is foglalkoztatják.

Bojadzhijev felhívta a menekültek számára lakásokat bérbe adó bolgárok figyelmét, hogy legyenek óvatosak, mert rövid idő múlva a szíriaiak nem lesznek képesek megfizetni a kialkudott lakbért. A szakértő „nagyon valószínűnek" nevezte, hogy a szíriai menekültek között bűnözők is vannak.

A Nyugat által szított polgárháború örvényében fuldokló közel-keleti országban egyre nő azoknak a száma, akik életüket féltve vándorbotot fognak a kezükbe. Közülük sokan Törökországban találtak menedéket, de egyre többen igyekeznek az Európai Unióba. Számukra a legelső állomás Bulgária, ahol is - a hatóságok közlése szerint – 10 ezer menekült elhelyezésére van lehetőség az év végéig. Jelenleg ötezernél valamivel többen tartózkodnak a balkáni országban. Egy részük azonban illegálisan lépte át a török-bolgár határt.

Perge Ottó

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése