2013. október 5., szombat

Kuruc.info: Irán vallási vezetője bírálta a perzsa elnök megbékélést sürgető beszédét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
Irán vallási vezetője bírálta a perzsa elnök megbékélést sürgető beszédét
Oct 5th 2013, 19:41

Hászán Roháni perzsa elnöknek az ENSZ-központban elmondott, megbékélésre fölszólító beszédét helyénvalónak találta a teheráni parlament többsége, ám fölbőszítette Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnököt, majd végül ma bírálta azt Áli Hámenej ajatolláh, Irán legfőbb vallási vezetője. Hámenej szerint ugyanis azért nem lehet hinni Washingtonnak, mert az amerikai kormányzatot cionista hálózat uralja.

Zoom
Áli Hámenej ajatolláh

Az Amerikai Egyesült Államok kormányát cionista hálózat uralja, s ezért a Fehér Háznak meg kell felelnie a megszálló rendszer (utalás a palesztin és szíriai területeket megszállva tartó Izraelre - J. K.) elvárásainak", jelentette ki ma az egyik iráni egyetemen mondott beszédében Áli Hámenej ajatolláh, a perzsa állam legfőbb vallási vezetője. Az ajatolláh most fejtette ki első ízben véleményét Hászán Roháni iráni elnöknek az ENSZ New York-i székházában elmondott, a világ számos helyén nagy visszhangot kiváltó beszédéről. Mint ismert, Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnök a perzsa elnök beszéde után úgy vélekedett, hogy Áli Hámenej csak félre kívánja vezetni Washingtont, időt akar nyerni, miközben gőzerővel munkálkodik az atombomba előállításán.

Zoom
Hászán Roháni iráni elnök

Áli Hámenej ajatolláh legfőbb vallási vezető azt is közölte a hallgatóságával: támogatja Iránnak, személy szerint Hászán Roháni elnöknek az atomprogram ügyében kialakult nemzetközi feszültség föloldására tett erőfeszítését, ám azt is hozzátette, hogy nem nagyon lehet hinni a cionisták által befolyásolt, s ezért hiteltelen Amerikának. Hámenej mai megnyilatkozása azért érdekes, mert a teheráni parlament az iráni elnök New York-i beszédét, pontosabban a megbékélésre tett fölhívását a minap nagy többséggel támogatta.

Muhámmád Áli Dzsá'fári, az Iráni Forradalmi Gárda parancsnoka viszont azért bírálta Roháni elnököt, mert telefonbeszélgetést folytatott Barack Obama amerikai elnökkel. Dzsá'áfári szerint ugyanis a perzsa elnöknek a telefonos kapcsolatfölvétel előtt meg kellett volna várnia azt, hogy Washington hajlandó-e valódi és értékelhető lépést tenni a Teheránnal való megbékélés útján.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése