2013. október 5., szombat

Kuruc.info: Az oroszok szerint Szaúd-Arábia hamis zászlós művelete volt a szíriai vegyi támadás

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Az oroszok szerint Szaúd-Arábia hamis zászlós művelete volt a szíriai vegyi támadás
Oct 5th 2013, 08:48

Egy orosz diplomáciai forrás szerint az augusztusi vegyi támadást egy szaúd-arábiai titkosszolgálati egység hajtotta végre Szíriában.


"A különböző forrásokból érkező adatok alapján összeáll a kép: a Damaszkusz melletti bűnös provokáció fedett művelet volt, melyet Jordánián keresztül küldött szaúdi ügynökök követtek el a Liwa al-Islam csoport támogatásával" - idézte az Interfax hírügynökség az orosz forrást.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egyébként szerdán bejelentette, bizonyítékai vannak arra, hogy Szíriában a külföldi erők támogatását élvező fegyveresek által használt vegyi fegyver egyes elemeit Irakba juttatták későbbi provokációk céljából.

Elemzők szerint az Amerikával szövetséges Szaúd-Arábia azért követte el a hamis zászló alatti műveletet, hogy kiprovokálja az amerikai beavatkozást Szíriában.

Ralph Schoenman kaliforniai politikai elemző rámutat: a Liwa al-Islamot a szaúdiak küldték Szíriába, ez a csoport vállalta a felelősséget a 2012-ben egy kormányzati épület ellen elkövetett robbantásos merényletért, melyben meghalt több kormányzati tisztviselő, köztük a védelmi miniszter, Aszad elnök pedig csak úgy úszta meg a merényletet, hogy néhány pillanattal később érkezett meg a helyszínre. Nyilvánvaló, hogy egy szaúdi gyilkolóeszközről van szó, melynek célja ezúttal ürügy szolgáltatása volt az amerikai támadáshoz - hallható a Press TV összeállításában:

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése