2013. október 5., szombat

Kuruc.info: Már az Európa Tanács is rasszista és vallásellenes - így döntött Izrael

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Már az Európa Tanács is rasszista és vallásellenes - így döntött Izrael
Oct 5th 2013, 12:36

Izrael "rasszistának" és "vallásellenesnek" nevezte az Európa Tanács egyik határozatát, amely a körülmetélés szabályozására szólítja fel 47 tagállamát - közli az AFP. Eszerint a rituális körülmetélést az illetékeseknek a legkorszerűbb orvosi és egészségügyi feltételek között kellene elvégezniük.

A strassburgi székhelyű nemzetközi szervezet dokumentuma "párbeszédre szólítja fel az orvosokat és a vallási képviselőket azért, hogy felhagyjanak olyan hagyományos módszerekkel, amelyek nem szolgálják a gyermek érdekét, és nem felelnek meg az orvostudomány legutóbbi állásának".


Nagyon finom lehet a csecsemővér, azért ragaszkodnak hozzá
Az izraeli külügyminisztérium elítélte a határozatot - amelyre a keddi döntés során 77-en igent, 19-en nem mondtak, 12-en pedig tartózkodtak -, mondván, az a "rasszista trendeket" erősíti. Izrael azonnal felszólította a Tanácsot, hogy érvénytelenítse a dokumentumot. "Az, hogy a körülmetélés károsítja a fiúk egészségét és testét, hamis állítás, semmiféle tudományos bizonyíték nincs rá. Ez a határozat erkölcsi foltot hagy az Európa Tanácson, a gyűlöletet és a rasszista trendeket erősíti Európában" - állítja a minisztérium.

Videón a szép szokás:

Izrael azt is sérelmezte, hogy a határozatban egy kalap alá vették a körülmetélést és a lányok nemi szervének megcsonkítását. A minisztérium indoklása szerint a körülmetélés ősi vallási hagyomány, míg a lányok megcsonkítása barbár és elítélendő. Marlene Rupprecht, a határozat előkészítője tagadja, hogy a kettőt összehasonlították volna. Elmondása szerint "különböző kategóriákat állítottak fel a gyermek testi integritásának megsértésére", ezeket elhatárolták egymástól, és nem mosták őket össze. Ráadásul a dokumentumnak nem az a célja, hogy stigmatizálja a vallási közösségeket, hanem hogy vitára szólítson a gyermekek testét illető jogokról.

(Nol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése