2013. október 5., szombat

Kuruc.info: A közbiztonságért tüntettek Soroksáron

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
A közbiztonságért tüntettek Soroksáron
Oct 5th 2013, 19:29

A múlt héten futás közben meggyilkolt családanyára emlékeztek Soroksáron, amit fáklyás menet követett a tragédia helyszínéig. Rendőrkapitányságot, közvilágítást és méltó büntetéseket követelnek a helyiek.

Megtelt a főváros XXIII. kerületében található Hősök tere szombat délután, mert civil kezdeményezésre Elég volt! címszóval demonstrációt szerveztek a közbiztonság botrányos állapota miatt. Az eset kiváltó oka az volt, hogy múlt hét szerdán bestiálisan meggyilkoltak, és valószínűleg meg is erőszakoltak egy kocogó nőt. A tetteseket hivatalosan még nem fogták el, ám az eset után nem sokkal egy cigány családnál találták meg az áldozat mobiltelefonját, majd ezt követően öt füstöst bevittek a rendőrök.

Zoom

A rendezvényen a soroksári Jobbik-alapszervezet aláírásokat gyűjtött azért, hogy a kerületben létesüljön önálló rendőrkapitányság, valamint, hogy a gyilkosság helyszínéül is szolgáló Szigetdűlő középső útján építsenek ki közvilágítást.

A délután négy órakor kezdődött demonstráción felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Lehmann Viktor budapesti Jobbik alelnök, valamint Varga Ildikó, aki helyi lakosként vett részt a megemlékezés lebonyolításában. Moderátorként Szilágyi György országgyűlési képviselő, fővárosi elnök osztotta meg gondolatait. A beszédekben egyöntetűen kitértek a közbiztonsági állapot rossz mivoltára, valamint arra is, hogy a bűnözőknek szinte „több joguk van, mint a normális embereknek". Mint elhangzott, a Jobbik a parlamentnek benyújtott egy határozati javaslatot a helyi rendőrkapitányság létrehozására, valamint egy előterjesztést a Fővárosi Önkormányzatnak az érintett szakasz közvilágításának kiépítésére.

Részt vett a megemlékezésen a volt világbajnok ökölvívó Balzsay Károly is, aki az Alfahírnek nyilatkozva elmondta, azért jelent meg a rendezvényen, „amiért mindenki más is": békét, nyugodt életet szeretne. Kérdésre válaszolva elárulta: személy szerint támogatja a halálbüntetés visszaállítását, mert úgy véli, annak elrettentő ereje miatt a fejüket bűncselekményekre adó emberek tettük előtt jobban átgondolják, mit is tesznek, és azoknak mik lehetnek a következményeik.

Zoom

Egyre több támadás éri a leginkább kiszolgáltatottakat, azaz a gyermekeket, nőket, és időseket – hangzott el Lehmann Viktortól. A tömeg tapssal fogadta a Jobbik azon elképzeléseit, mint a nemi erőszakolók kémiai kasztrálását, vagy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok esetén a halálbüntetés visszaállítását.

Zoom

Vona Gábor pártelnök beszédében aláhúzta: nem politikai kampányt folytatnak a rendezvényen, hiszen ők pártfüggetlenül, mindenkit vártak a megemlékezésre. „Nem a mi szégyenünk, hogy mi itt vagyunk, hanem az ő szégyenük, hogy nincsenek itt" – jelentette ki, majd hosszas kritikával illette a kormány közbiztonságot érintő teljesítményét.

Zoom

Elmondta: kormányra kerülése esetén a Jobbik növelné a rendőrség hatáskörét, külföldi példákra építve bevezetnék a csendőrség intézményét mely csak a közbiztonságért felelne, illetve legitimálnák az Magyar Gárda munkáját. Vona hozzátette: a börtönöket, ahol jelenleg napi 10 ezer forintból tartanak el egy rabot, nemcsak önfenntartóvá tennék, hanem bekapcsolnák a gazdaságba, és konkrét termelő munkát végeztetnének a fogvatartottakkal.

Zoom

A halálbüntetés visszaállításáról a nemzeti párt vezetője azt mondta: bár az egyházak is ellenzik azt, ebben nem tud egyetérteni velük. Mint fogalmazott, ha a halálbüntetés elrettentő ereje akár csak egy életet, például Szita Bencéét vagy a most meggyilkolt K. Krisztináét megmentette volna, már megérte bevezetni.

A beszédek után az egybegyűltek egy „Elég volt!" feliratú molinót követve több mint egy órás sétát tettek addig a helyszínig, ahol múlt héten meggyilkolták a futó nőt. A rendőrség fokozottan biztosította a menetet, egészen annak végéig.

Zoom

Az út, amin az áldozat is rendszerint futott, nem rendelkezik közvilágítással, a két oldalán pedig csak kietlen, gondozatlan pusztaság van.

Zoom

A csendben lezajlott fáklyás menet végül egy bokrosabb résznél állt meg, ahol a növényzet egy résén át lehetett menni a külvilágtól eltakart részre, avagy a gyilkosság konkrét helyszínére. Itt a megemlékezők mécseseket, gyertyákat gyújtottak, virágokat helyeztek el oda, ahol Krisztina holttestét megtalálták.

Zoom

A kegyeletüket lerovók közötti beszélgetések legtöbbször arról szóltak, hogy a halálbüntetés visszaállítása esetén meg lehetne előzni az ilyen cselekedeteket.

(alfahir.hu nyomán)

Zoom
Gárdista lányok (kép: Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése