2013. szeptember 28., szombat

Kuruc.info: Rábólintott a PSZÁF: teljes egészében a franciáké lesz az Egis gyógyszergyár

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Rábólintott a PSZÁF: teljes egészében a franciáké lesz az Egis gyógyszergyár
Sep 28th 2013, 07:37

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken jóváhagyta a Servier-csoport 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progres önkéntes nyilvános vételi ajánlatát - közölte az Egis a tőzsde honlapján.

Az ajánlattal a befektetők október 2. és november 5. között élhetnek. Az Egis jelenleg 51 százalékos tulajdonosa, a Servier szeptember 24-én, kedden tett vételi ajánlatot az Egis valamennyi részvényére, 28 000 forintos részvényenkénti vételáron. A francia tulajdonos célja, hogy a magyar gyógyszercég kizárólagos tulajdonosává váljon, és az Egis részvényeit kivezesse a Budapesti Értéktőzsdéről.

A 28 ezer forintos ajánlati ár 218 milliárd forintra értékeli az Egis teljes piaci kapitalizációját. A 49 százaléknyi részvényvásárlás értéke csaknem 107 milliárd forint.

Az Egis részvényei csaknem 30 százalékkal drágultak a héten: a felvásárlás bejelentése előtt, hétfőn 21 050 forint volt a záróáruk, és 27 500 forinton fejezték be a hetet.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése