2013. szeptember 28., szombat

Kuruc.info: Jakab Péter: A miskolci fideszes városvezetés igazolással segítette a "fészekrakókat"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Jakab Péter: A miskolci fideszes városvezetés igazolással segítette a "fészekrakókat"
Sep 28th 2013, 09:49

A Jobbik szerint a miskolci városvezetés végképp belegabalyodott a fészekrakó-ügybe: három év után még egyetlen egy renitenst sem sikerült kilakoltatniuk, ráadásul a fészekrakóknak most a Nemzeti Eszközkezelő készül mentőövet dobni, hogy a jövőben albérlőként folytathassák a társasházak tönkretételét. Kriza Ákos eközben már mindenkit hibáztat, csak a városvezető Fideszt nem.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, Kriza Ákos nemrég még azt nyilatkozta: Miskolc polgármestereként nincs ráhatása arra, kiket költöztet vissza az eszközkezelő. A város csütörtöki közgyűlésén azonban Kriza Ákos tovább ment: az újabb fészekrakó-botrányt nemes egyszerűséggel rákente az ominózus társasház közös képviselőjére és a Jobbikra, mondván, ismét csak a radikálisok riogatnak. Arról azonban elfelejtette tájékoztatni a közvéleményt - tette hozzá Jakab -, hogy a fészekrakók visszaköltöztetéséhez nem a közös képviselő engedélye szükséges és nem is a Jobbik „riogatása", hanem a települési jegyző igazolása, az viszont kötelező.

„A Nemzeti Eszközkezelő csak azzal köthet szerződést, akinek szociális rászorultságát a jegyző igazolja. Vagyis a városvezetés - ha akarja - tájékoztathatta volna az eszközkezelőt arról, hogy akiket vissza akarnak költöztetni, azok fészekrakók, azonban úgy tűnik, ezt elmulasztották megtenni" - hangsúlyozta a képviselő.

Jakab Péter emlékeztetett arra is, a Fidesz 2010-ben azt ígérte, soron kívül fogják kilakoltatni a renitenseket Miskolcról. Ehhez képest az idei nyár végéig még mindig csak 12 lakás kiürítését helyezték kilátásba - a több mint kétszázból -, de ez sem történt meg. A politikus azon kérdésére, miszerint mikor lesz az első tényleges kilakoltatás, Kriza Ákos a testület előtt azt válaszolta: a Jobbiknak ezt nem hajlandó megmondani.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése