2013. szeptember 28., szombat

Kuruc.info: Az Orbán gyerekeit "keresztelő" szélsőliberális szektavezér összegyűjtheti hétfőig a 10 ezer agyhalottat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Az Orbán gyerekeit "keresztelő" szélsőliberális szektavezér összegyűjtheti hétfőig a 10 ezer agyhalottat
Sep 28th 2013, 08:35

Péntek estig mintegy 8500 támogató nyilatkozat érkezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez (MET), de még nem dolgozták fel az összes beérkezett dokumentumot - írja a Népszava.

A lap szombati cikke szerint folyamatosan érkeznek új nyilatkozatok, ezért a "vallási közösség" szerint nagy esélyük van arra, hogy jövő hétfőig meglesz a szükséges számú tagjuk. Az egyházi jogaitól még 2011-ben megfosztott szektának szeptember 30-ig kell igazolnia az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felé, hogy legalább 10 ezer taggal rendelkezik.

A jogszabályok szerint azonban a vallási közösség egyházi státusát az Országgyűlésnek akkor sem kötelessége elismernie, ha megvan a szükséges taglétszám - írja az újság. Erre jó példa, hogy az egyházügyi törvény nyári módosítása előtt még 1000 fő által aláírt népi kezdeményezéshez kötötték az egyházalapítási folyamat beindítását.

Ezt a feltételt addig egyetlen, a 2011-es egyházügyi törvény által felekezeti jogaitól megfosztott szekta, a Magyarországi Lectorium Rosicrucianum Egyesület tudta teljesíteni, a parlament vallásügyi bizottságának Fidesz–KDNP-többsége azonban nem támogatta az egyházzá nyilvánítást, majd a parlament is leszavazta azt.

(MTI korrigálva)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése