2013. október 4., péntek

Kuruc.info: Rendeletbe kellett foglalni a sarkadi cigányoknak, mit nem szabad cselekedni közterületen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Rendeletbe kellett foglalni a sarkadi cigányoknak, mit nem szabad cselekedni közterületen
Oct 4th 2013, 18:21

Sarkadon nem lehet 20 centiméternél magasabb a fű – ezt is tartalmazza a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet, amit a képviselő-testület fogadott el.

Emellett nem lehet csak úgy közterületen lévő fát kivágni, gallyazni, onnan virágot és más növényt szedni. Gondoskodni kell az ingatlanok előtti járdák, árokrendszerek tisztán tartásáról is, illetve tilos közterületre szemetet – kivéve lomtalanításkor – kihordani, lerakni. A rendelet október 15-én lép hatályba, utána kell szankciókra számítaniuk a vétkeseknek.

Hasonló rendeletet már korábban is alkotott a képviselő-testület, de azt egy alkotmánybírósági döntés miatt hatályon kívül kellett helyezni. A grémium ülésén hosszasan tárgyalták a témát, dr. Pintér Magdolna jegyző kiemelte, hogy azokat, akik eddig nem tettek eleget az elvárható magatartás szabályainak, nem lehetett szankcionálni, csak figyelmeztetni.

A képviselők pedig elmondták, hogy ezért sokan tétlenkedtek, nem reagáltak a kérésre, pedig megtehették volna. Sárosi Mátyás elmondta, sok az eladó, parlagon lévő ingatlan, az allergiások pedig szenvednek a magas fűfélék miatt.

– A rendelet igazságtalan azokkal a nyugdíjasokkal szemben, akik koruk miatt nem képesek a követelményeknek eleget tenni – fejtette ki dr. Míves Piroska. Erre a képviselők többsége úgy reagált, hogy az időseknek nem kell büntetésre számítaniuk – ellenben a lusta fiataloknak igen –, dr. Mokán István alpolgármester pedig kiemelte, korábban sem a pénzbírság volt a cél, hanem hogy gondozott legyen a város.

A szankcióknál a fokozatosság elvét követik: először megy a felszólítás, és utána a pénzbüntetés, melynek maximuma százötvenezer forint. A büntetést le is lehet dolgozni közmunkán.

(Beol)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése