2013. október 4., péntek

Kuruc.info: Orbán Hernádira cserélné az INA-t - Milanovic: vádakról nem lehet tárgyalni, az államügyész független

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Orbán Hernádira cserélné az INA-t - Milanovic: vádakról nem lehet tárgyalni, az államügyész független
Oct 4th 2013, 19:27

Ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor is megszólalt a Mol-INA-ügyben. A miniszterelnök azt állította, Horvátországban jelenleg "olyan gazdaságon kívüli kényszereket alkalmaznak, melyek nem teszik lehetővé, indokolttá számunkra, hogy továbbra is ott maradjunk a horvát energiapiacon".

Orbán Viktor elmondta, 800 éve jó viszont ápol Magyarország a horvátokkal, a horvát-magyar baráti viszony nagyon értékes, ezt pedig nem szabad semmilyen üzleti vitával, konfliktussal lerontani.

A Mol-INA-ügyet üzleti konfliktusként kell kezelni, az állam mint a legnagyobb tulajdonos pedig nem tehet úgy, mintha nem lenne érintett a kérdésben.

A miniszterelnök megjegyezte, fontosabb a hosszú távú barátság, mint egy konkrét üzlet, ezért javasolják a horvátoknak, hogy fontolják meg az INA részvényeinek állami kézbe vételét. Ha a horvátok úgy gondolják, hogy bizonyos tevékenységet Horvátországban állami tevékenységként kívánnak folytatni, és az ahhoz szükséges eszközöket állami kézbe kívánják venni, akkor ezt Magyarország elfogadja - tette hozzá.

Magyarországnak nincs olyan érdekeltsége, mely mindenképpen szükségessé teszi, hogy mi ragaszkodjunk ezekhez a részvényekhez - ismertette Orbán.

Orbán megjegyezte, a konfliktus megoldásának van civilizált módja, ezért nem kell senkit letartóztatni, vagy kétséges vádakkal megrágalmazni. A vitás helyzetet úgy akarja Magyarország rendezni, hogy a horvát állam is jól járjon, és a horvát-magyar kapcsolat se sérüljön.

(Portfolió nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése