2013. október 4., péntek

Kuruc.info: Izraeli felmérés: 65,5% háborút akar Irán ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Izraeli felmérés: 65,5% háborút akar Irán ellen
Oct 4th 2013, 09:20

Izraelben a többség támogatja Benjámin Netanjahu kormányfő Irán-politikáját.

A Jiszráél Hajóm (Izrael Ma) című újság által megrendelt felmérés szerint az izraeliek 65,5 százaléka helyesli, hogy szükség esetén, ha másképp nem lehet megakadályozni "az iráni nukleáris fegyver megteremtését", Izrael akár egyedül is fellépjen az iszlám köztársaság ellen, bár ezt a lépést a lakosság több mint ötöde ellenzi.

A nagy többség, 84 százalék nem hisz abban, hogy Teherán a tárgyalások hatására felhagy atomfegyverprogramjának végrehajtásával, és mindössze 6,6 százalék ad hitelt az iráni szavaknak. Az izraeliek 51,4 százaléka szerint jó volt az ENSZ-közgyűlésben kedden elhangzott Netanjahu-beszéd, amely Irán veszélyességét hangsúlyozta. Erről csak minden tizedik ember gondolkodott másként - olvasható a lapban.

A zsidó államban élők 46,9 százaléka nem hisz Barack Obama amerikai elnök ígéretének, hogy minden Iránnal kapcsolatos ügyet megtanácskozik Izraellel, bár közel ennyien - 38,4 százalék - elhitték Obama szavait. Arra a kérdésre, hogy jelenleg ki a legmegfelelőbb az izraeli kormány élére, 52,7 százalék a Likudot vezető Netanjahut nevezte meg, aki magasan vezet az izraeliek szemében. A következő jelöltet, Seli Jahimovicsot, az ellenzéki Munkapárt elnökét mindössze 8,1 százalék gondolta a legalkalmasabbnak, míg a következő Naftali Bennet, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt vezetője 7,6 százalékot kapott.

A Tnua (Mozgalom) pártot irányító Cipi Livnit 6,6 százalék szeretné a miniszterelnöki székben látni, míg a januári választásokon még második legnagyobb pártként befutó Jes Atíd (Van Jövő) párt élén álló Jair Lapid a sor végére került mindössze 2,9 százalékkal.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése