2013. október 4., péntek

Kuruc.info: Mára virradóra is megdőltek a hidegrekordok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Mára virradóra is megdőltek a hidegrekordok
Oct 5th 2013, 06:44

Szombatra virradóra is megdőlt a fővárosi és az országos napi hidegrekord, ismét a Nógrád megyei Zabaron volt a leghidegebb, ahol mínusz 8,6 Celsius-fokot mértek, de a fővárosban is csaknem mínusz 2 fokig hűlt le a levegő - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel.

A derült éjszaka folyamán sokfelé megdőlt a hidegrekord. Az eddigi leghidegebbet, mínusz 3,8 fokot 1959-ben Kékestetőn mérték. A most mért minimumhőmérséklet ennél 4,8 fokkal alacsonyabb volt, Zabaron mínusz 8,6 fokot regisztráltak. A budapesti abszolút minimumrekord is megdőlt a meteorológiai szolgálat több állomásán. Az eddigi rekordot az 1916-ban Budapest belterületén mért 0,1 fok tartotta. Most szombatra virradóra Pestszentlőrincen volt a leghidegebb, ahol mínusz 1,8 fok volt, ez csaknem 2 fokkal alacsonyabb a korábbinál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel közölt veszélyjelzésében azt írta: reggel még sokfelé várható fagy a talaj közelében, az északnyugati megyéket, illetve a magasabban fekvő helyeket leszámítva 2 méteres magasságban is. Késő estétől az ország keleti felén ismét egyre többfelé valószínű fagy, illetve talaj menti fagy.

Az előrejelzés szerint szombaton általában derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkülhet, a Kisalföldön meg is erősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Késő estére általában plusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl a levegő.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése