2013. október 4., péntek

Kuruc.info: Fészekrakó 2.0: nem csak Diósgyőrben, az Avason is albérlethez juttatta az eszközkezelő a nem fizető cigányokat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Fészekrakó 2.0: nem csak Diósgyőrben, az Avason is albérlethez juttatta az eszközkezelő a nem fizető cigányokat
Oct 4th 2013, 12:43

Miközben a Nemzeti Eszközkezelő a napokban egy diósgyőri panelba akart albérlőként visszaköltöztetni "fészekrakókat", kiderült, az Avason már tavaly is hasonló módon segítették a hatalmon lévők a renitenseket. A Jobbik szerint ezzel Kriza Ákos, Miskolc polgármestere végképp belebukott a fészekrakó-ügybe, hiszen a városvezetés hozzájárulása nélkül mindez nem történhetett volna meg.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, nemrég még Kriza Ákos riogatással vádolta őket, amikor a Jobbik azonnali intézkedésre szólított fel a diósgyőri "fészekrakók" visszaköltöztetése kapcsán. Ehhez képest most kiderült, az Avason is történt hasonló még 2012-ben, vagyis az eszközkezelő hónapok óta vásárolhatja a renitensek lakásait. Minderről a városvezetésnek is tudnia kellett, hiszen az ügyletet a jegyző igazolása nélkül nem lehet megkötni, hívta fel a figyelmet Jakab.

Vajon hány "fészekrakót" segített eddig albérlethez a Fidesz Miskolcon? – tette fel a kérdést ezek után a politikus. Szerinte ez azért is lényeges, mert az eszközkezelő csak a renitensek lakásait veszi át, az adósságukat nem: „Az évek óta nem fizetők adósságállományát az eszközkezelő mint új tulajdonos - a fészekrakókhoz hasonlóan - nem hajlandó megfizetni a csőd szélén álló társasházaknak. Vagyis a "fészekrakókon" ismét segített az állam, a társasházakon, a tisztességes miskolciakon azonban továbbra sem" – fogalmazott a képviselő.

Hangsúlyozta azt is, a Fidesz a jövőben is elnéző lesz a "fészekrakókkal" szemben, hiszen a vonatkozó jogszabály szerint az eszközkezelőnek csak akkor kell kilakoltatnia a bérlőt, ha az fél évig (!) nem fizeti a bérleti díjat. Közös költség esetében ugyanakkor még a fél éves elmaradás után sem kötelező felbontani a szerződést, ami Jakab szerint végképp megpecsételheti a társasházak sorsát.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése