2013. szeptember 30., hétfő

Kuruc.info: Steiner a legfőbb ügyésznél reklamált, hogy merészelték beszüntetni a nyomozást a Csatáry-molinó ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
Steiner a legfőbb ügyésznél reklamált, hogy merészelték beszüntetni a nyomozást a Csatáry-molinó ügyében
Sep 30th 2013, 16:03

A legfőbb ügyésznél kérdezett rá a Csatáry Lászlóval kapcsolatos molinó ügyében a nyomozás megszüntetésére Steiner Pál (MSZP) az Országgyűlés hétfői ülésén. A képviselő választ várt a többi közt arra: az ügyészség miért nem indított hivatalból eljárást.

A szocionista zsidó arra emlékeztetett, hogy bár a Ferencváros szurkolói "In Memoriam Csatáry László" molinót feszítettek ki, amely miatt a labdarúgó-szövetség is 800 ezer forintos büntetéssel illette a csapatot "megbotránkoztató transzparens kihelyezése" és "rasszista megnyilvánulás" miatt, a rendőrség mégis megszüntette a nyomozást.

Felelevenítette azt is: az ügyben írásbeli kérdést intézett a legfőbb ügyészhez, aki feljelentésként értékelte a kérdést, így került az ügy az illetékes ügyészséghez, majd az illetékes rendőrséghez. Kifogásolta, hogy a megszüntető döntést a sajtóban olvasta, az indoklást pedig nem ismeri. Azt kérdezte: miért nem indított az ügyészség hivatalból eljárást és miért minősítik a képviselői kérdést feljelentésnek? Arra is választ várt: mi lesz ezután a lelátókon?

Polt Péter legfőbb ügyész elmondta: a hivatalból való eljárás kötelezettsége az ügyésznek, ha tartalma szerint feljelentésről szóló levelet kap. A feljelentés-kiegészítés során dokumentumokat szereztek be – közölte, hozzátéve: az eset körülményeiből az derült ki, hogy a molinó 10 másodpercig volt kifeszítve, és nem kísérte olyan szurkolói magatartás, amely alkalmas lenne riadalomkeltésre.

Ezért állapította meg a bűncselekmény hiányát a rendőrség – fűzte hozzá, azzal együtt: nem tudja, hogy a képviselő erről miért csak a sajtóból értesült, a határozat szerint ugyanis erről Steiner Pált is értesíteni kellett volna.

A rettegő zsidó viszonválaszában azt mondta: a legfőbb ügyésznek nem ilyen választ kellett volna adnia. Szerinte Polt Péter kikerülte a választ, a "szélsőségesekkel szembeni fellépésre jogosító politikai mandátum" hiányában, mivel "az önt megválasztó kormánypártok számítanak a szélsőségesek szavazatára".

Polt Péter azt mondta erre: egyetlen mandátuma van, a törvény. Az ügyészség elrendelte a határozat hivatalból történő felülvizsgálatát, ezt meg fogja tenni – fűzte hozzá.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése