2013. szeptember 30., hétfő

Kuruc.info: Az NNI nyomoz Orbán vejének falopási ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
What drives your body?

Explore your exercise, sleep and food data to discover your body on projectaddapp
From our sponsors
Az NNI nyomoz Orbán vejének falopási ügyében
Sep 30th 2013, 09:29

Az NNI nyomoz a Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében.

A Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt az év elején indult eljárást a közelmúltban áttették az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiemelt ügyek osztályára. Erről a tényről a Népszabadság úgy értesült, hogy a lap külső munkatársa hétfőre idézést kapott a NNI-től, ahol tanúként kívánják kihallgatni az ügyben.

Zoom
Az egyik fatolvaj traktoron pózol Orbán lánya és veje

Korábban a Bicskei Rendőrkapitányság, majd a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vitte az eljárást, ám annak ellenére, hogy megkapták a lap munkatársa által február 6-án a helyszínen készített felvételeket, nem kerítettek sort a tanúkénti meghallgatására. Az ügyben a napokban Polt Péter legfőbb ügyész vizsgálatát kérték.

A Natura 2000 európai természetvédelmi oltalom alatt álló területen folytatott, több mint száz fa kiirtásával kapcsolatban természetkárosítás miatt Lengyel Szilvia ­LMP-s képviselő, lopás miatt pedig a terület tulajdonosai tettek feljelentést. A Tiborcz család birtokán át elszállított fák szisztematikus, gépi eltávolítása a tulajdonosok tudta és engedélye nélkül folyt, s a helyreállítás, újratelepítés költsége is őket terheli.

Februárban a helyszínen hetek óta dolgozó munkások azt közölték, hogy Tiborczék bízták meg őket a fakivágással – a helyszínen lévő, tízmilliós értékű munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre. Az egyik traktor később még felbukkant Orbán Viktor lányának esküvőjén is.

(Nol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése