2013. szeptember 30., hétfő

Kuruc.info: Izraeli miniszter is szónokol az Országházban a Tom Lantos antiszemitizmus-konferencián

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
What drives your body?

Explore your exercise, sleep and food data to discover your body on projectaddapp
From our sponsors
Izraeli miniszter is szónokol az Országházban a Tom Lantos antiszemitizmus-konferencián
Sep 30th 2013, 14:25

Jáír Lápíd, a Likuddal koalícióban kormányzó Van Jövő párt elnöke, a zsidó állam pénzügyminisztere holnap beszédet mond a Országházban a Tom Lantosról elnevezett antiszemitizmus elleni konferencián. Varga Mihály gazdasági miniszterrel és Martonyi János külügyminiszterrel is megbeszélést tart az izraeli miniszter - tudósít az Izraeli Rádió.


Jáír Lapíd

Elie Wiesel után a budapesti kormány mostani díszvendége Jáír Lapíd, a legutóbbi izraeli parlamenti választások meglepetésének számító Van Jövő (Jés 'Átíd - יש עתיד) párt elnöke, izraeli pénzügyminiszter ma Budapestre érkezett. Az izraeli politikus holnap részt vesz és beszédet mond az Országházban tartandó Tom Lantos Antiszemitizmus Elleni Konferencián (Figyelem, ez még nem az 2014-es Holokauszt Éve-eseménysorozat rendezvénye - H. J.) A konferencia témája: Zsidó élet és antiszemitizmus napjaink Európájában. Jáír Lapíd még ma megbeszélést folytat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, míg holnap, a parlamenti beszéde után, Martonyi János külügyminiszterrel.

Jáír Lapíd izraeli pénzügyminiszter, Sulámit Lapíd befutott izraeli héber írónő és a néhai Joszéf (Tomi) Lapíd izraeli politikus, író, újságíró fia. A drága jó édesapja, Joszéf Lapíd (Újvidéken született Tomiszláv Lampel néven - H. J.), egykori izraeli miniszter és pártvezér, sőt halála előtt nem sokkal a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont igazgatója is volt. A fia, Jáír Lapíd eddig nem nagyon foglalkozott Magyarországgal, a magyarokkal. A holnapi országházi beszédéből majd kiderül, hogy mennyire esett, vagy nem esett messze az alma a fájától.

A papa, a nemrégiben elhunyt Joszéf Lapíd, a jelenlegi budapesti kormányzati vélekedéssel ellentétben egyáltalán nem szeretett bennünket, nem segített a határon túl élő magyarok helyzetén. Joszéf (Tomi) Lapíd gyermekként az édesanyjával együtt Budapesten a magyarok jóvoltából érte meg a háború végét, élte túl a német katonai megszállást, s ezt később úgy hálálta meg, hogy újságíróként (Új Kelet, Má'árív etc.), közéleti emberként és politikusként ott mocskolta a magyarságot, ahol éppen lehetőse adódott rá.

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése