2013. szeptember 11., szerda

Kuruc.info: Ötezer szíriai menekültnek nyújtanak menedéket a németek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Matchmaker for $499/month

Sit back. Let us find you love. Featured on NYTimes and The Today Show.
From our sponsors
Ötezer szíriai menekültnek nyújtanak menedéket a németek
Sep 11th 2013, 15:12

Az első csoport, 107 ember szerdán elindult Hannover felé - közölték a bejrúti Rafic Hariri nemzetközi repülőtér tisztségviselői az AP hírügynökséggel.

A Berlin által márciusban bejelentett programnak köszönhetően Németország összesen ötezer szíriai menekültnek ad kétéves tartózkodási engedélyt, amelynek keretében az érintettek munkát is vállalhatnak. Az engedély meghosszabbítható, ha a polgárháború két év múlva sem ér véget.

Melissa Fleming, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szóvivője kedden közölte, az ötezres csoportban nők és súlyosan beteg emberek is találhatók. "A német tervezet létfontosságú, életmentő lehet a menekültek számára" - idézte a helyi média Fleminget. Angela Merkel német kancellár előző hónapban reményét fejezte ki a Mittelbayerische Zeitung napilapban, hogy a németek szívesen fogadják majd a szíriai polgárháború menekültjeit, majd hozzátette, hogy országa "támogatni fogja a menekülteket, amennyire csak lehetséges".

Az ENSZ múlt kedden "az évszázad katasztrófájának" nevezte a szíriai menekülthelyzetet, miután friss adatok szerint legalább kétmillió ember, vagyis a lakosság csaknem 10 százaléka menekült már el az országból a polgárháború két és fél évvel ezelőtti kitörése óta. A menekültek mintegy 97 százaléka a Szíriával szomszédos országokban keresett biztonságot és humanitárius segélyt. A kétmillió szíriai menekült közül Egyiptomban 110 ezren, Irakban 168 ezren, Jordániában 515 ezren, Libanonban 716 ezren, Törökországban pedig 460 ezren tartózkodnak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése