2013. szeptember 11., szerda

Kuruc.info: Martonyi alig várta, hogy megint jenki segget nyalhasson: már 0 óra 1 perckor kitették a mai hűségnyilatkozatot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Martonyi alig várta, hogy megint jenki segget nyalhasson: már 0 óra 1 perckor kitették a mai hűségnyilatkozatot
Sep 11th 2013, 05:15

A Külügyminisztérium a 2001. szeptember 11-ei "terrortámadások" 12. évfordulója alkalmából megemlékezik mindazokról, akik életüket vesztették New Yorkban és Washingtonban, továbbá a pennsylvaniai Shanksville-ben. Az évforduló alkalmával Magyarország megerősíti elkötelezettségét a szabadság és a demokrácia értékei (értsd: az ezt szerintük megtestesítő Amerika) mellett - közölte a tárca.

Zoom
Forrás: Kormány.hu

A Külügyminisztérium közleményében az áll, hogy tiszteletüket fejezik ki az áldozatok iránt és szolidaritásukat mindazokkal, akik elvesztették szeretteiket "a rettenetes támadásban". A megemlékezéssel összhangban "megerősítjük elkötelezettségünket a szabadság és a demokrácia értékei iránt, amelyeket a terroristák hiábavalóan próbáltak megsemmisíteni" - írták.

Kiemelték, a terrortámadások - "az elkövetők gyáva szándékával ellentétben" - megerősítették a transzatlanti szolidaritást, valamint "a terrorizmussal (tehát Nagy-Izrael érdekeivel) szembeni globális küzdelem melletti eltökéltséget".

A tárca szerint "a terrorizmus és a támadások mögött álló tévelygő ideológiák továbbra is veszélyt jelentenek a közösségünkre". Ennek megfelelően "vállvetve küzdünk transzatlanti szövetségeseinkkel" a "világméretű terrorista hálózatokkal" (magyarul a zsidó világhódítást ellenzőkkel) szemben.

A szövetségesek és partnerek közötti biztonsági együttműködés, valamint a megfelelő eszközök alkalmazása döntő fontosságú a terrorizmussal szembeni közös erőfeszítésekben - tették hozzá. A közleményben arra is kitértek, hogy ebben a szellemben emlékeznek meg az Egyesült Államok bengázi konzulátusát 2012. szeptember 11-én ért tragédia évfordulójáról is. A támadásban négy amerikai állampolgár, köztük Chris Stevens nagykövet vesztette életét.

Az észak-afrikai és közel-keleti térségben az elmúlt időszakban tapasztalható viharos események figyelmeztetésül szolgálnak a transzatlanti közösség minden tagjának - jegyezték meg. Úgy látják, nagyon fontosak a közös értékek előmozdítására tett erőfeszítések a térségben és azon túl, folytatni kell a küzdelmet a terrorista hálózatokkal szemben - zárták a kommunista időket idéző hűségnyilatkozatot.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése