2013. szeptember 11., szerda

Kuruc.info: AFP: fegyverrel "térítenek" a "szíriai lázadók" egy ősi keresztény faluban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
DocRaptor - HTML to PDF

DocRaptor is the highest quality HTML to PDF API on the market. Our API is easy to integrate, and has full HTML5 and CSS support. Get your free 30 day trial today!
From our sponsors
AFP: fegyverrel "térítenek" a "szíriai lázadók" egy ősi keresztény faluban
Sep 11th 2013, 11:12

A kormányerők és a "felkelők" is elkövettek háborús, valamint emberiség elleni bűncselekményeket Szíriában egy szerdán közzétett ENSZ-jelentés szerint.

A világszervezet Emberi Jogi Tanácsa által megbízott vizsgálóbizottság szerint Bassár el-Aszad elnök erői a május 15-e és július 15-e között nyolc alkalommal mészároltak le civileket, kórházakat támadtak meg, kínzásokat és nemi erőszakot követtek el a polgárháborúban.

A "felkelők" a jelentés szerint egy mészárlásért, valamint emberrablásokért, kínzásokért, kivégzésekért és lakónegyedek lövetéséért is felelősek.

A bizottság további kilenc feltételezett tömegmészárlást vizsgál a fentieken túl.

A jelentés szerint a szíriai csatatéren "büntetlenül követnek el mészárlásokat", és mindkét oldal kegyetlen háborús bűncselekményekért felelős.

Mivel a dokumentum csak a július 15-ig elkövetett cselekményeket vizsgálta, az augusztus 21-i gáztámadással kapcsolatban nem tartalmazott megállapításokat.

A világszervezet adatai szerint eddig több mint 100 ezren haltak meg a két és fél éve tartó harcokban Szíriában.

Ezzel párhuzamosan szerdán az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy egy ősi keresztény faluban, amelynek környékén napok óta összecsapások folynak, a radikális iszlamista "felkelők" fegyverrel kényszerítettek az iszlámra való áttérésre helyieket. Szemtanúk beszámolói szerint az al-Kaidához köthető dzsihádista an-Nuszra Front nevű felkelőcsoport tagjai legalább egy embert meggyilkoltak és egy másikat kényszerrel "megtérítettek".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése