2013. szeptember 17., kedd

Kuruc.info: Még a nyugat-balkáni országoknál is gyűlölködőbbek vagyunk, derült ki egy nem is rólunk szóló felméréséből

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Helpdesk Ticketing System

Award-winning helpdesk system with an inbuilt KBase, forums, canned responses & more. Try super user friendly Freshdesk today. (In 2 minutes, You'll set it up!)
From our sponsors
Még a nyugat-balkáni országoknál is gyűlölködőbbek vagyunk, derült ki egy nem is rólunk szóló felméréséből
Sep 17th 2013, 15:47

A nyugat-balkáni fiatalok több mint hetven százaléka tartja indokoltnak az erőszakot kortársaival szemben - derül ki a CARE International emberbaráti szervezet Szerbiára, Horvátországra és Bosznia-Hercegovinára kiterjedő felméréséből.

A nemzetközi szervezet balkáni részlegének vezetője szerint a helyzet aggasztó. Sumka Bucan a CARE sajtótájékoztatóján elmondta, a felmérésből kiderül: a fiatalok mintegy háromnegyede indokoltnak tartja az erőszakot a kortársaival és a nőkkel szemben is.

"A nemzeti alapú gyűlölet felméréseink szerint régiónkban kevésbé van jelen, mint néhány más kelet-európai országban, például Magyarországon vagy Csehországban, de jelen van. Harcolnunk kell azért, hogy az ilyen típusú gyűlölet, különösen a romákkal szembeni gyűlölet, megszűnjön" - mondta a civil aktivista.

A CARE balkáni szervezete egy dokumentumfilmet is készített, amelyben boszniai, horvátországi és szerbiai középiskolások mesélnek a környezetükben megjelenő erőszakról. A film bemutat néhány "roma nőt" is, akik arról beszélnek, hogy a tanulás segítségével hogyan szeretnének kiemelkedni környezetükből. Az élettörténetekben a cigány lakossággal szembeni "sztereotípiák" (értsd: tapasztalati tudás - a szerk.) is megjelennek.

A "nemek közötti egyenjogúságért" felelős szerbiai hivatal áprilisban ismertetett egy felmérést, amely megállapította, hogy Szerbiában a leggyakrabban a nőket, különösen a vidéki és a "roma nőket" éri negatív megkülönböztetés.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése