2013. október 17., csütörtök

Kuruc.info: Norvégia elmebeteg püspökei egyházi szertartást akarnak a buziknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Exotic travel ideas.

Searching for your next vacation destination? Subscribe to Off The Beaten Path, a newsletter featuring captivating locales to help you to plan your next trip.
From our sponsors
Norvégia elmebeteg püspökei egyházi szertartást akarnak a buziknak
Oct 17th 2013, 19:40

A norvég püspökök többsége támogatja az egyneműek egyházi házasságkötését - jelentette be csütörtökön a norvégiai protestáns egyház.

A norvég evangélikus egyház püspökeinek találkozója után vált ismertté, hogy nyolc püspök támogatja az egyneműek egyházi házasságkötésének engedélyezését, míg négy ellenzi. A kérdés erősen megosztja az egyházat.

A püspökök többsége az első időben megelégedne annyival, hogy a polgári házasságkötés keretében tartsanak egy egyszerű egyházi szertartást is. A normálisabb püspökök még ezt a megoldást is ellenzik. A kérdésről a norvégiai egyház 2014. áprilisi szinódusán döntenek.

Norvégia az egyik legliberálisabb ország a ferde hajlamúak "jogait" illetően: 2009 óta engedélyezett az polgári esküvő és az örökbefogadás az egynemű párok számára, és az evangélikus egyház is engedélyezi a homokos papok felszentelését.

A szomszédos Svédországban 2009 óta engedélyezett az egyneműek egyházi esküvője.

(MTI korrigálva)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése