2013. október 17., csütörtök

Kuruc.info: Drogozás után is van esély a normális kinézetre - de ehhez persze le is kell(ene) szokni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Drogozás után is van esély a normális kinézetre - de ehhez persze le is kell(ene) szokni
Oct 17th 2013, 17:21

Az alábbi képek alapján már fél évvel a leszokás után visszanyerheti egy függő egészséges külsejét. Tíz teljesen lecsúszott embert mutattak be, akik végül a tisztaságot választották.

Zoom
Zoom

Az internetet már tonnányi olyan képösszeállítás járta be, amelyeken túlnyomó részt metamfetaminfüggő emberek függőség előtti és utáni képét tették egymás mellé. A képeknek komoly elrettentő hatásuk van, hiszen általában életerősnek tűnő emberekből vált pár év kristályozás után oszladozó arcú csődtömeg.

Zoom
Zoom

A projektet elindító recovery.org most úgy döntött, ad némi reményt azoknak is, akik már beleestek az opiátok és kristályok csapdájába, és megfordította a képek sorrendjét: tíz kemény függőt mutat be képekben és pár mondattal, melléjük pedig odarakott egy-egy olyan képet róluk, amikor már leszoktak a drogokról.

Zoom
Zoom

Több különösen szomorú esetet is bemutat: a 27 éves Tracy például 12 éves korában nyúlt először tudatmódosítókhoz, és egy kis füvezés után a kokain felé fordult, amit leginkább férfiakkal finanszíroztatott 9 évig tartó függősége idején. "Megbuktam egyszer egy drogteszten, ezért börtönbe mentem. Több bűncselekményt is elkövettem korábban, leginkább lopott dolgokat árultam" – mondta a nő, aki belülről sem látja igazán, mit lehetne kezdeni a függőkkel, pedig a börtönben rengeteg embert látott, akik segítségre szorulnának. Tracy fél éve tiszta.

Zoom
Zoom

A 27 éves Kristine öt éven keresztül kristályozott, és bár már 12 évesen kipróbálta az alkoholt, először 21 éves kora körül vallotta be magának, hogy drogproblémái vannak, amiket többek közt akkori barátjának köszönhetett. Az egy éve a leszokást választó Kristine-nek tragédia kellett ahhoz, hogy segítséget keressen, ugyanis elvették tőle a gyerekeit, végül ő is a börtönben tudott leszokni.

Zoom
Zoom

Szomorúan telt a 36 éves Kristy életének nagyrésze is, ő tíz évig volt rajta a kokainon, később pedig a cracken, szenvedélyét pedig abból finanszírozta, hogy privát bulikon sztriptízelt, de amikor először került börtönbe, rájött, hogy itt tényleg baj van. Mióta tiszta, több dolog is megváltozott az életében, de a legfontosabb talán a hozzáállása: "Már nem csak a túlélésre játszok" – vallotta be a nő, aki már két éve él drogok nélkül.

A részletes történeteket megnézheti a recovery.org oldalán.

(Velvet nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése