2013. október 17., csütörtök

Kuruc.info: Afganisztánból kivonuló csapatokat fogadna Románia

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Kinvey Strategy eBook

Kinvey answers 7 critical questions about creating your mobile strategy and technology policies. See our answers in this free eBook.
From our sponsors
Afganisztánból kivonuló csapatokat fogadna Románia
Oct 18th 2013, 04:39

Románia nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön az Egyesült Államokkal az Afganisztánból hazafelé vonuló csapatok fogadásáról valamelyik légitámaszpontján, a Fekete-tenger partján - közölték helyi idő szerint csütörtökön a Pentagonban.

A megállapodás lehetővé tenné Washington számára, hogy megoldja az egyik legfontosabb logisztikai gondját, amikor 2014-ben kivonja katonái nagy részét a közép-ázsiai országból.

Az amerikaiak ma a Kirgizisztánban lévő Manasz légi bázist használják, de az ott kötött szerződésük 2014 júliusában lejár - mondta el egy a neve elhallgatását kérő illetékes.

"A szerződés utolsó részleteinek a tisztázása most folyik" - tette hozzá, és emlékeztetett arra, hogy pénteken Bukarestben találkozik az amerikai és a román védelmi miniszter. A kivonulás logisztikája "hihetetlenül bonyolult" - mondta.

Afganisztánban mintegy 51 ezer amerikai katona és rengeteg nehéz harci anyag van. Ezek zömét 2014 vége felé vonják ki.

(MTI)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése