2013. szeptember 25., szerda

Kuruc.info: Rogán az "antiszemita kártya" előhúzásával próbálja meggátolni az E.ON-vizsgálóbizottság felállítását

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Rogán az "antiszemita kártya" előhúzásával próbálja meggátolni az E.ON-vizsgálóbizottság felállítását
Sep 25th 2013, 19:13

Nyílt levélben szólította fel a szocialistákat a Fidesz frakcióvezetője, hogy vonják vissza aláírásukat arról az indítványról, amelyen az "antiszemita kijelentéseket tevő" jobbikos Gyöngyösi Márton is szerepel.

A szocialista Steiner Pál tavaly decemberben azt mondta: támogatnák a Jobbik politikai karanténba szorítását. A zsidó akkor úgy fogalmazott: "olyan papír nem születik, amin a szocialista frakció és a Jobbik együtt szerepel". Másnap Mesterházy Attila is kijelentette: az MSZP többet semmilyen ügyben nem működik együtt a Jobbikkal.

Most ugyanazon a beadványon szerepel az MSZP-s Mesterházy Attila, Steiner Pál és a jobbikos Gyöngyösi Márton aláírása is. A szocialisták nyújtották be az indítványt, amiben azt kérik, hogy álljon fel egy vizsgálóbizottság az E.ON gázüzletágának megvásárlása kapcsán.

Rogán Antal emlékezetett arra, hogy egy évvel ezelőtt a szocialista képviselők esküt tettek, hogy soha többet nem írnak együtt alá Gyöngyösi Mártonnal. A Fidesz frakcióvezetője már kedden a Parlamentben bírálta a szocialistákat, szerdán pedig nyílt levélben szólította fel az MSZP-t: vonják vissza aláírásukat arról az indítványról, amelyen az "antiszemita kijelentéseket tevő Gyöngyösi Márton is szerepel". Rogán Antal szerint így tarthatják meg korábbi ígéretüket a szocialisták.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyette, aki maga is aláírta az ívet, az M1 híradójának kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, hogy olyan papír most sincs, amelyen a Jobbik és az MSZP-frakció neve együtt szerepelne, mivel külön íveket írtak alá.

A parlamenti indítványon összesen 78 képviselő neve szerepel: 47 szocialista, 7 LMP-s és 24 jobbikos, összesen négy oldalon keresztül. És a szocialisták aláírásai önmagukban is csak két külön lapon férnek el.

Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő a Híradónak telefonon annyit monott: szerinte ez nem az ő ügye, hanem az MSZP-é. A Jobbik elnöke, Vona Gábor szerint a vizsgálóbizottság felállításához muszáj volt együttműködniük az MSZP-vel, még akkor is, ha - ahogy ő fogalmazott - ez a gusztusuk ellen való. Vona Gábor szerint vannak mások is rajta kívül, akik nem szívesen szerepelnek egy MSZP-s képviselővel együtt egy ilyen vizsgálóbizottsági listán.

Az ellenzéki pártok a kezdetektől bírálják az E.ON hazai földgázipari érdekeltségeinek megvásárlását, mert úgy látják az indokoltnál több pénzt fordít erre az állam. A kormány viszont azt hangsúlyozza: a tranzakció garantálja Magyarország biztonságos földgázellátását. És a jövőben a német E.On helyett Magyarország tárgyalhat az orosz gáz áráról, ami segítheti, hogy az eddiginél olcsóbban kapják a gázt a magyar háztartások.

Dúró Dóra mai közleménye: A Fidesz hisztériakeltés helyett támogassa a pénzszórás kivizsgálását!

Rogán Antal politikai hisztériakeltéssel próbálja elterelni a figyelmet az ellenzék által felállítani kívánt vizsgálóbizottság témájáról, az E.ON mutyigyanús visszavásárlásáról. A Mesterházyval és Bajnaival decemberben még egy színpadon parádézó fideszes frakcióvezető azonban jobban tenné, ha az ív aláírásával ő és frakciója is támogatná, hogy kiderüljön az igazság az E.ON ügyében.

Ahogy Vona Gábor mai sajtótájékoztatóján kifejtette, a Jobbik az egyetlen párt, amely az Országgyűlésbe kerülése óta következetes politikát folytat. A nemzeti ellenzék pártjaként ígéretünkhöz híven minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami a nemzet érdeke, és minden olyat akadályozunk, ami ezzel szembemegy – függetlenül attól, hogy ki az előterjesztő – írja közleményében a Jobbik szóvivője.

(Kuruc.info - Híradó nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése